Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Prijswinnende dansfilm SISTERS uitgezonden bij EO

Zondag 19 augustus om 23.40 op NPO 3

6 augustus 2018

SISTERS gaat over de sterke band tussen zussen, veiligheid bij elkaar zoeken in onveilige situaties en het verliezen van onschuld. Weergegeven in dans en spel. De dansfilm is een eindexamenfilm van de Filmacademie en won onlangs de Topkapi Films Fictie Prijs. De EO zendt de film zondag 19 augustus om 23.40 uit op NPO 3.

Drie zussen groeien op in een probleemgezin. Ze zijn overgeleverd aan elkaar en overleven zolang ze samen zijn. Ze spelen, kriebelen elkaar en sluiten elkaar soms buiten. Maar één ding staat vast; hun verbinding is onverbrekelijk. Maar is die verbinding sterk genoeg om de realiteit van hun bestaan te overwinnen?

‘…Deze film is origineel en meeslepend, bijzonder autonoom en tegelijkertijd sterk universeel. Hoewel gegoten in een compromisloze vorm, slagen de makers erin de toeschouwer rechtstreeks in het hart te raken. De jury was unaniem overrompeld en enthousiast. Deze film kan wat ons betreft de wereld over.’
Uit het juryrapport van de Topkapi Films Fictie Prijs

Regie: Daphne Lucker
Senario: Rosita Wolkers
Choreografie: Emma Evelein
Productie: Jolijn van Rinsum, Thomas Mataheru en Divya Kohli
Cinematography: Casper van Oort
Production Design: Lisa Berkhuysen 
Sound Design: Roel Wildenburg
Montage: Tobias Cornelissen
Muziek: César Lüttger
Actrices: Tara Punt, Lotte Mulder, Delphine van Garderen

De film wordt uitgezonden op 3LAB, de plek voor vernieuwing en experiment op NPO3. Een kijklink is op aanvraag beschikbaar.