Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Een ruzie zit in een klein hoekje in het nieuwe seizoen van Het Familiediner

Het Familiediner, vanaf donderdag 13 september, 22.20 uur op NPO 1

28 augustus 2018 in het dossier Pers

Vanaf donderdag 13 september is bij de EO een nieuw seizoen te zien van 'Het Familiediner'. Presentator Bert van Leeuwen brengt hierin een bezoek aan familieleden bij wie de ruzie inmiddels hoog is opgelopen. Aan hem de schone taak om de verwijdering die tussen hen is ontstaan te overbruggen. Niet alleen een ongeluk, maar ook een ruzie zit vaak in een klein hoekje. Zo blijkt social media steeds meer een grote veroorzaker van (familie)ruzies te zijn. Dat blijkt uit een poll die het interactieve opinieplatform Nieuwlicht onlangs op Facebook plaatste. Meer dan 70% van de mensen vindt dat social media zorgt voor meer ruzies dan verbinding. Bert van Leeuwen: “Ik kom het steeds meer tegen in de praktijk. Familieleden die gegriefd zijn door wat ze op social media lezen. Helaas slaat ook digitaal de vlam steeds sneller en vaker in de pan, met alle desastreuze gevolgen van dien“.

In 'Het Familiediner' stelt Bert van Leeuwen paal en perk aan hoog opgelopen familieruzies die soms uit het niets lijken te komen. Hij zet alles op alles om samen met een familielid een beschadigde familieband te herstellen. En dat is niet altijd even makkelijk.

Dit seizoen
Ook dit seizoen blijkt geld weer een grote veroorzaker van familieruzies. Zal moederliefde uiteindelijk toch belangrijker blijken dan een openstaande schuld? En het verhaal Dennis en moeder Regina. Een vroegtijdig vertrek op een oudejaarsavond zorgt voor een al 14 jaar durend familieconflict. Lukt het presentator Bert van Leeuwen om deze mensen weer bij elkaar te brengen? Ondertussen reist de sorry-limo door het land en krijgen jong en oud de kans om sorry te zeggen tegen iemand.

Vanaf donderdag 13 september, 22.20 uur op NPO 1. 

Bekijk foto's