Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

100e aflevering van Adieu God? met Sigrid Kaag

Vanaf zondag 7 oktober t/m 11 november om 23.45 uur op NPO 2

4 oktober 2018 in het dossier Pers

Vijf keer werd het programma genomineerd voor de Sonja Barend award. Aankomend seizoen heeft het programma Adieu God? nog een extra gouden randje: het programma viert de 100e aflevering op 21 oktober met als gast minister Sigrid Kaag. Om dat te vieren koos presentator Tijs van den Brink zijn tien meest memorabele afleveringen. Deze worden in de nacht van 21 op 22 oktober uitgezonden op NPO 2. Het nieuwe seizoen start op 7 oktober.

Van den Brink zelf zit met een twijfelend gevoel bij de 100aflevering: “Ik merk dat ik het lastig vind om de 100e aflevering van Adieu God? te vieren: ik blijf het verdrietig vinden als mensen afhaken bij de kerk of zelfs bij God. Toch werken we er met heel veel plezier aan. De gesprekken zijn vaak echt openhartig, de gasten laten zich diep in de ziel kijken.” Voor Van den Brink heeft het programma ook iets met zijn eigen geloof gedaan: “Uiteraard hebben hun verhalen invloed op me: vaak als ik op zondagmorgen in de kerk zit, denk ik: ‘Zou de Adieu-gast van deze week hier iets mee kunnen?’ De gesprekken scherpen me in m’n denken over wat ik zelf geloof en helpen mij dat te verwoorden. En ik hoor regelmatig dat dat voor kijkers ook geldt.”

Nieuwe gasten

Naast Sigrid Kaag en de verzameling beste afleveringen van oud-gasten die ’s nachts worden afgespeeld, spreekt Van den Brink dit seizoen onder andere met topzwemster Ranomi Kromowidjojo, journalisten Gerri Eickhof en Marga van Praag, econome Heleen Mees en oud-minister Ben Bot. 

Over het programma

In ‘Adieu God?’ gaat Tijs van den Brink met bekende Nederlanders in gesprek over God, geloof en geloofsgemeenschap. De gasten in dit programma zijn in hun persoonlijk leven met religie in aanraking gekomen, meestal in hun opvoeding.