Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Exclusieve interviews met bisschop Michael Curry dit najaar bij de EO

26 juli 2018 in het dossier Pers

Wie is de man achter de preek voor prins Harry en Meghan Markle? Wat maakte dat zijn preek miljoenen raakte? Wat is zijn geheim? De EO is in juli 2018 naar New York gereisd voor een interview met bisschop Michael Curry. De resultaten van deze ontmoetingen worden verwerkt in een tweetal programma’s die de EO dit najaar uitzendt. Dit zijn tevens de allereerste interviews met bisschop Michael Curry op het Europese vasteland sinds zijn bijzondere optreden in de huwelijksdienst aan het Engelse hof. Beide programma’s hebben elk een eigen aanleiding.

Op zondag 16 september - wanneer de Nederlandse kerken in het kader van Kerkproeverij actief mensen uitnodigen om naar de kerk te komen - gaat ds. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland in gesprek met zijn Amerikaanse collega Michael Curry. Wat drijft Michael Curry en heeft hij ook een boodschap voor Nederland en onze kerken en voorgangers?

Op zondag 14 oktober heeft bisschop Michael Curry een persoonlijk gesprek met presentatrice Minella van Bergeijk (EVA Magazine). Wat betekent het lied Amazing Grace voor hem? Herkent hij zich in de bevrijding waar dit lied over spreekt?  De EO start met dit korte programma het project moderne slavernij - why slavery? In deze week zendt de EO dagelijks een documentaire uit over moderne slavernij en verzorgt de EO iedere dag een korte reportage over moderne slavernij in Nederland.

Uitzendgegevens

  • Zondag 16 september, 12.00 uur, NPO 2: Michael Curry, Love is the only way - De man achter de preek voor Harry en Meghan en zijn boodschap voor Nederland
  • Zondag 14 oktober, 12.00 uur, NPO 2: Michael Curry, Amazing Grace - een lied van bevrijding