Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO-programma ‘Nederland Zingt’ komt met online zomerserie

6 juli 2018 in het dossier Pers

Het televisieprogramma ‘Nederland Zingt’ komt deze zomer met iets nieuws: online afleveringen in de vorm van afspeellijsten. In de 9-delige serie ‘Nederland Zingt in de zomer’ brengen presentatoren Henk van Steeg en Mirjam Bouwman een bezoek aan bekende gezichten uit het tv-programma. Elke week staat een christelijke artiest centraal, die zelf een aflevering samenstelt. De tien liederen van zijn of haar keuze worden afgewisseld met oprechte, ongedwongen gesprekken over thema’s als God en geloof, de waarde van muziek en bijzondere levensgebeurtenissen. Onder andere Joke Buis, Sharon Kips en dirigent Bert Noteboom maken hun opwachting in de zomerserie. Elke zaterdag verschijnt een nieuwe aflevering op nederlandzingt.nl.

Fijne liederen, persoonlijke verhalen en zonnige beelden: dat is Nederland Zingt in de zomer. Aan dirigent, musicus en pianist Bert Noteboom de eer om de aftrap te verzorgen. In de aflevering van 7 juli neemt hij Henk van Steeg mee naar ‘zijn’ Almere Haven, de plaats waar Noteboom zich inzet om door middel van kinder-, jongeren- en volwassenwerk het Evangelie handen en voeten te geven. In deze prachtige omgeving vertelt hij openhartig waarom de gekozen liederen zo speciaal voor hem zijn. Zo deelt hij een persoonlijk verhaal uit zijn jeugd, naar aanleiding van het lied ‘Werp je zorgen op Hem’.

Tienduizend redenen
Wie houdt van liederen en verhalen, kan de komende weken bovendien genieten van afleveringen met Reni & Elisa Krijgsman, Martin Zonnenberg, Joke Buis, Marco den Toom, Elise Mannah, Sharon Kips, Jan Quintus Zwart en Martin Mans. Volgende week, 14 juli, is het de beurt aan Sharon Kips. Ook zij vertelt over een moment dat ze zich getroost voelde door een lied: “Onze dochter Isa was drie toen ze ineens koortsstuip kreeg. Ze reageerde niet meer. Ze moest direct naar het ziekenhuis. Daar moesten we vijf lange uren wachten voor ze bijkwam. De artsen wisten niet hoe ze wakker zou worden; of ze bijvoorbeeld nog wel kon praten. Het enige wat we konden doen was bidden en vertrouwen dat God haar in Zijn hand houdt. En toen voelden we ons gedragen. Als ik daaraan terugdenk, denk ik aan dankbaarheid en het lied Tienduizend redenen.”

Samen zingen, ook in de zomer
“In juli en augustus zijn er op zaterdagavond helaas geen ‘Nederland Zingt’-uitzendingen op televisie”, zegt Henk van Steeg. “Maar dat betekent niet dat we stoppen met samen zingen. Integendeel! Met de online serie kan je overal en op elk moment de favoriete liederen van bijvoorbeeld Joke Buis aanzetten. Buiten voor de tent of caravan, op het balkon, ’s avonds laat op de bank of in de tuin. Zo houden we onze stembanden warm voor een gloednieuw Nederland Zingt-seizoen in september.”

Uitzendschema

  • 7 juli: Bert Noteboom (met presentator Henk van Steeg)
  • 14 juli: Sharon Kips (met presentator Henk van Steeg)
  • 21 juli: Martin Zonnenberg (met presentator Henk van Steeg)
  • 28 juli: Joke Buis (met presentator Mirjam Bouwman)
  • 4 augustus: Martin Mans (met presentator Henk van Steeg)
  • 11 augustus: Reni en Elisa Krijgsman (met presentator Mirjam Bouwman)
  • 18 augustus: Marco den Toom
  • 25 augustus: Elise Mannah
  • 1 september: Jan Quintus Zwart