Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO Metterdaad nieuwe deelnemer Christelijk Noodhulpcluster

14 juni 2018 in het dossier Pers

EO Metterdaad heeft zich aangesloten bij het Christelijk Noodhulpcluster. Daarmee kunnen de hulporganisaties nog slagvaardiger en eenduidiger in actie komen bij noodsituaties. Naast EO Metterdaad maken Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA deel uit van dit samenwerkingsverband.

EO Metterdaad is voor het Christelijk Noodhulpcluster de eerste deelnemer die vooral een fondsenwervende partner is en geen uitvoerende partner. “Daarmee maken we onze samenwerking nog beter zichtbaar”, licht Chris Lukkien, directeur van ZOA toe. “Als mediapartner is EO Metterdaad van grote waarde voor ons. De hulporganisaties uit het cluster werken al langere tijd met hen samen in het werven van fondsen voor de noodhulpprogramma’s van de verschillende organisaties. Door de handen ineen te slaan bereiken we niet alleen meer mensen in Nederland, maar kunnen we dat ook sneller doen.”

Snel in actie
Peter Beker van EO Metterdaad: “Onder onze donateurs merken we dat er behoefte is aan meer eenduidigheid bij het werven van giften voor noodsituaties.  Daarom vinden we het belangrijk om het Christelijk Noodhulpcluster te versterken met onze deelname.” Door deze intensieve samenwerking wordt de mediakracht van EO Metterdaad verbonden met betrouwbare en professionele uitvoerende partners. Zo kunnen de deelnemers van het Christelijk Noodhulpcluster in het geval van rampen en calamiteiten snel samen tot actie overgaan en worden giften van donateurs snel besteed aan de noodhulp waarvoor ze bestemd zijn.
Het Christelijk Noodhulpcluster kwam in 2017 in actie voor de bestrijding van honger in Afrika, voor hulp bij overstromingen in Azië en voor hulp aan Rohingya uit Myanmar.