Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Blauw Bloed special: The Real Camilla

Zaterdag 9 juni om 19.35 uur op NPO 2

7 juni 2018 in het dossier Pers

De EO zendt aankomende zaterdag om 19.35 uur op NPO 2 de Blauw Bloed special: ‘The Real Camilla’, de echte Camilla, uit. In de documentaire staat de Britse hertogin Camilla, de vrouw van prins Charles, centraal. De normaal altijd mediaschuwe Camilla geeft een jaar lang een uniek inkijkje in haar leven, relaties en werk.

“Het mooie van terugkomen van reizen is het warme welkom dat ik altijd krijg van mijn Jack Russels” zegt Camilla, terwijl ze lachend haar honden in de bossen van het paleis uitlaat. De eerste quote die Camilla in de documentaire geeft, is meteen tekenend voor haar leven. De Britten gaven haar allesbehalve een warm welkom. Reden daarvoor was dat ze haar zagen als de minnares van prins Charles. De verloochening van de geliefde prinses Diana kwam op haar bordje. “Op een zeker moment was ze de meest onpopulaire vrouw van misschien wel de hele wereld” zegt Esther Rantzen, een oud-BBC-journaliste tijdens de documentaire.

Dat ze nu een inkijkje geeft in haar leven is dan ook des te bijzonder. Ook voor Camilla is het jaar waarin ze wordt gevolgd speciaal: ze wordt 70. In hetzelfde jaar gebeurt ook veel in het Britse koningshuis. De geboorte van prins Louis, het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle en de voor Camilla pijnlijke 20ste herdenking van het overlijden van prinses Diana.

Onder de geïnterviewden in de documentaire vallen prins Charles, familie, vrienden en de mensen die haar het beste kennen. De documentaire is geregisseerd door de veelvuldig bekroonde filmmaakster Jane Treays.