Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Viering 70 jaar Israël met kleinzonen van Israëls ‘Founding Grandparents’ live te volgen

Livestream EO Facebook, donderdag 17 mei, 20.00 uur vanuit De Balie

14 mei 2018 in het dossier Pers

Op 17 mei organiseert het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) in De Balie in Amsterdam een speciale jubileumavond ter gelegenheid van Israëls 70-jarig bestaan. Journaliste Esther Porcelijn praat met Alon Ben Goerion en Shaul Rahabi, kleinzonen van Israëls ‘Founding Grandparents’ David Ben Goerion en Golda Meir.

David Ben Goerion en Golda Meir tekenden de Israëlische onafhankelijkheids-verklaring en stonden daarmee aan de wieg van de Joodse staat. In een informele setting met publiek praat Esther met Alon en Shaul over de geschiedenis van Israël, over de rol van hun grootouders als leider, politicus; en als mens: hoe waren beiden als opa en oma? Een reis door de tijd met pure levensverhalen en nooit eerder getoonde filmfragmenten en foto’s uit privé-archieven: 70 Jaar Israël verteld vanuit een persoonlijk perspectief.

De avond is live te volgen via de Facebookpagina van de EO: facebook.com/evangelischeomroep. Volgers kunnen via Facebook actief deelnemen aan het gesprek in De Balie.