Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Schrijver Reinier Sonneveld en NOS-journalist Nando Kasteleijn over goddelijkheid van technologie

NieuwLicht Café, donderdag 31 mei, 19.00 uur. Café Ganspoort, Helling 87 in Utrecht.

24 mei 2018 in het dossier Pers

Maakt nieuwe technologie ons goddelijk? Dat is de vraag waar schrijver Reinier Sonneveld met onder meer tech-journalist Nando Kasteleijn over discussieert tijdens het eerste NieuwLicht Café op donderdagavond 31 mei. Tijs van den Brink leidt het debat.

“Technologische ontwikkelingen zorgen automatisch voor meer gevaar.” Dat is de stelling van Reinier Sonneveld in zijn nieuwe boek ‘Gids voor de laatste dagen’. Sonneveld, theoloog en schrijver, luidt de noodklok voor de technologische ontwikkelingen. Destructieve techniek als automatische wapens kunnen onze ondergang betekenen. NOS tech-journalist Kasteleijn is veel genuanceerder over de technologische ontwikkelingen: "Technologie brengt ons ook heel veel comfort. We moeten niet alleen maar bang zijn voor de ontwikkelingen. Het is goed om vragen te stellen bij nieuwe ontwikkelingen: wat betekent het voor ons en wat zijn de goede en verkeerde kanten?”

Tijdens de avond is er gesprek en discussie over technologische ontwikkelingen, de ethische kant hiervan en de vraag of nieuwe technologie ons goddelijk maakt. Het NieuwLicht Café is bedoeld als plek van ontmoeting, gesprek en debat rond belangrijke thema’s.

NieuwLicht Café is op donderdagavond 31 mei bij Café Ganspoort, Helling 87 in Utrecht. 19.00 uur inloop, aanvang 19:30, eindtijd 21:30. Daarna kan er tijdens de borrel nog verder nagepraat worden. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Meer info zie hier.