Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Jaap Kooij terug bij de EO als adjunct-directeur

Vanaf juni 2018

22 mei 2018 in het dossier Pers

Jaap Kooij treedt opnieuw in dienst bij de EO. Dat heeft Raad van bestuur voorzitter Arjan Lock vandaag bekendgemaakt. Jaap Kooij zal de nieuwe functie van adjunct-directeur bekleden en zo samen met het MT en de RvB een belangrijke rol spelen in het aansturen van de organisatie. Onlangs verliet hij de NPO waar hij een jaar eerder in dienst was getreden als bestuurder.

Met de aanstelling van Jaap Kooij als adjunct-directeur is de EO nog beter in staat om in een sterk veranderd medialandschap te blijven innoveren. “We zijn er ontzettend dankbaar voor dat Jaap de EO weer komt versterken. Enerzijds omdat hij een enorme dosis aan expertise inbrengt en leiding kan geven in een mediabedrijf, maar ook omdat hij een bezield persoon is. Ik zie uit naar de hernieuwde samenwerking.”, aldus Arjan Lock. 

Jaap Kooij: “Na een omweg ben ik opnieuw terug bij de EO; de organisatie waar ik jarenlang met veel plezier en voldoening heb gewerkt. Je weet van tevoren nooit hoe dingen kunnen lopen, maar met deze nieuwe functie verwacht ik volledig in mijn kracht een bijdrage te kunnen leveren aan de mooie en uitdagende missie van de EO.”