Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO-programma Van Harte vanuit Kamperland, Rotterdam en Wilhelminaoord

Maandag t/m donderdag om 17.50 uur op NPO 2

14 mei 2018

Persoonlijke momenten, feestelijke tips en we bezoeken lokale of nationale volksfeesten. Deze laatste week is Van Harte in Kamperland, Rotterdam en Wilhelminaoord . Van Harte laat ook daar zien dat je het leven op veel manieren kan vieren. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen.

Kamperland
De 76-jarige Hans Klompe uit Kamperland, is acht maanden lang druk geweest met het schilderen van een panorama van Noord-Beveland. De markante Zeeuw heeft dit gemaakt ter herinnering aan zijn overleden vrouw Maria. Vandaag wordt het panorama geopend en is het feest! Voor Hans een emotionele maar ook feestelijke dag.(maandag 21 mel.)

Rotterdam
De Rotterdamse Leida Klomp wordt gedoopt. Doordat haar ouders vroeg zijn overleden heeft ze verkeerde keuzes gemaakt in verschillende relaties. Haar kinderen spoorden Leida aan om het roer om te gooien. Ze werd uitgenodigd om een dienst in de kerk te zoeken. Het voelde als een warm bad en vandaag gaat ze dan ook echt kopje onder (dinsdag 22 mei)

Wilhelminaoord
In het Drentse Wilhelminaoord, zijn we bij Michiel en Jose. Zij vieren hun liefde door de trouwfoto van toen opnieuw te maken. De bruiloft is nog maar zes jaar geleden, maar ze hebben drukke jaren gehad met veel veranderingen. Ze zijn verhuisd naar Wilhelminaoord, kregen kinderen en zijn een eigen onderneming gestart. Het is een uitdaging om als geliefden en collega’s samen te leven, maar de liefde overwint!

En verder…
De bruiloft van Aswin en Michaela. Zij hebben elkaar ontmoet tijdens een vakantie van Stichting Zonnebloem, en werden verliefd. Door de zeldzame ziekte van Aswin is het een bijzondere dag die ze samen met vrienden en familie vieren. In de kas vieren we Tweede Pinksterdag met bijpassende boeketten van Pim die je eenvoudig zelf kunt maken en uitdelen. Bezoekt Simone styliste Nathalie, Simone is binnenkort 12,5 jaar getrouwd en wil inspiratie voor een feestelijke outfit. Doordat ze veel is afgevallen kan ze wel wat hulp gebruiken. Annemarie bakt voor een geboortefeest een croquembouche’, een toren van soesjes. Een Frans alternatief voor de beschuit met muisjes. En Joëlle heeft een leuk idee voor een persoonlijk en origineel cadeau in de tijd van examenfeesten. Een uniek zelfgemaakt tafeltje om mee te nemen als er een nieuwe studie wordt gevolgd in een andere stad. Bert gaat in Wijk bij Duurstede, Haarlem en Bunschoten Spakenburg op zoek naar groot en klein geluk.

Van harte welkom bij deze laatste week van ‘Van Harte’!