Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Bushpiloten; ver gaan voor het goede doel

Vanaf zaterdag 7 juli, 18.55 uur op NPO 2

25 mei 2018 in het dossier Pers

Elke vijf minuten stijgt er ergens op aarde een vliegtuig op van MAF (Mission Aviation Fellowship), de grootste ideële vliegtuigmaatschappij ter wereld. In de nieuwe EO-docuserie volgen we drie MAF-piloten die met hun gezinnen naar afgelegen gebieden in Papoea, Angola en Suriname zijn vertrokken. Op deze plekken bieden zij hulp.

Deze zomer volgt de docuserie Bushpiloten het leven van drie piloten en hun gezinnen die, gedreven door hun geloof in God, mensen willen helpen in moeilijk bereikbare gebieden. De gezinnen zitten in drie verschillende landen en werelddelen en elk gezin heeft zo zijn eigen verhaal, motivatie en problemen. Wat betekent het om een welvarend en veilig bestaan in Nederland op te geven? Welke obstakels komen ze tegen in hun avontuurlijke werk? En welke nieuwe werelden gaan er voor hen open?  

Ver weg voor het goede doel
De piloten van MAF gaan ver om het goede te doen. Letterlijk en figuurlijk. We volgen hen naar de meest ontoegankelijke uithoeken van de wereld onder zeer moeilijke omstandigheden. Daar waar anderen niet kunnen of durven te komen, bieden zij de helpende hand om ambulancevluchten uit te voeren, te helpen bij vaccinatieprogramma’s en hulp te bieden bij bijvoorbeeld natuurrampen en hongersnood. In de acht afleveringen zijn er voor de gezinnen spannende momenten bij moeilijke landingen, mooie momenten in de prachtige natuur met bijzondere dieren en ook emotionele momenten bij het afscheid van een dochter die in Nederland gaat studeren.

Deze docuserie wordt gemaakt door De Haaien, makers van o.a. ‘Door het hart van China’(VPRO) en ‘Pilotenmasker’(EO).


---------------------
Noot voor de redactie
Twee gezinnen zijn in Nederland en eventueel beschikbaar voor interviews.

Bekijk foto's