Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Lara's reis

Mensjesrechten, 15 april 2018 om 19.25 uur op Zapp NPO 3

9 april 2018

Lara baalt ervan dat ze door haar autisme niet alles alleen kan. Ze wil gewoon óók de dingen doen die kinderen van haar leeftijd ondernemen. Zoals in je eentje met de trein gaan. In ‘Lara’s reis’ zien we een meisje met autisme dat haar eigen angst overwint.

In je eigen straat verdwalen en je huis niet terug kunnen vinden. Dat overkwam Lara (14). Ze heeft autisme en dingen die voor andere kinderen normaal zijn, zijn voor Lara heel ingewikkeld. Daarom doet ze weinig dingen zelfstandig. Vroeger vond ze dat niet erg maar nu ze ouder wordt baalt ze ervan.

Lara wil niets liever dan haar angsten overwinnen en vraagt haar vrienden om advies. Hoe pak je een nieuwe situatie aan als je autisme hebt? Wat doe je als iets mis gaat? Haar vrienden zeggen dat ze in zichzelf moet geloven. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Durft Lara het aan om in haar eentje een treinreis te ondernemen?

Credits
Deze film werd mede mogelijk gemaakt door steun van CoBO en was ook te zien gedurende de landelijke Autismeweek (31 maart t/m 7 april). De Internationale Dag van het Autisme vond plaats op 2 april.

Regie: Saskia Fris
Producent: Tangerine Tree

Meer Mensjesrechten
Mensjesrechten is een jeugddocumentaireserie van de EO, die kinderrechten een gezicht geeft. De serie bestaat uit korte films van ongeveer 15 minuten, met ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. De films laten zien hoe zij omgaan met kleine en grote uitdagingen. De hoofdpersonen vertellen hun eigen verhaal. Zo kunnen zij anderen inspireren of een hart onder de riem steken.

Kijk op mensjesrechten.nl voor meer trailers en info.

---
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Lara, de hoofdpersoon van deze film is beschikbaar voor interviews. Heeft u interesse in een kijklink of een interview met 1 van de Nederlandse hoofdpersonen in de Mensjesrechtenserie, neem dan contact op met Kirsten Slagter via bovenstaande gegevens.