Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Het meisje zonder zwaartekracht

Mensjesrechten, 8 april 2018 om 19.25 uur op Zapp NPO 3

3 april 2018

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Erdenchimeg traint net zo lang tot het haar lukt om zichzelf dubbel te vouwen, slechts steunend op 1 hand. Een bijna onmogelijke opgave.

Erdenchimeg woont in Mongolië en heeft een moeilijke thuissituatie. Haar vader zit in de gevangenis, haar moeder is ex-alcoholiste, en de familie heeft weinig geld. Maar Erdenchimeg heeft een droom: ze wil slangenmens worden in het circus, want dan kan ze geld verdienen om hun gezin te onderhouden.

Circusschool
Toen ze nog heel jong was kreeg Erdenchimeg de kans om naar een circusschool te gaan. Ze werkt heel hard. Toch lukken nog niet alle oefeningen goed. Ze is bang dat ze hierdoor niet meer bij het team hoort en misschien wel van school af moet. Zal het Erdenchimeg lukken om toch met haar team mee te doen aan een belangrijke circusshow?

Mensjesrechten aflevering 8 april Meisje zonder zwaartekracht

Credits
Research en regie: Jens Pedersen
Producent: Toolbox Film

Meer Mensjesrechten
Mensjesrechten is een jeugddocumentaireserie van de EO, die kinderrechten een gezicht geeft. De serie bestaat uit korte films van ongeveer 15 minuten, met ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. De films laten zien hoe zij omgaan met kleine en grote uitdagingen. De hoofdpersonen vertellen hun eigen verhaal. Zo kunnen zij anderen inspireren of een hart onder de riem steken.

Kijk mensjesrechten.nl voor trailers en meer info.

---
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Heeft u interesse in een interview met 1 van de Nederlandse hoofdpersonen in de Mensjesrechtenserie, neem dan contact op met Kirsten Slagter via bovenstaande gegevens.