Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO-programma Van Harte viert Koningsdag, en bezoekt Heerhugowaard, Luttenberg, Bunschoten-Spakenburg en Rotterdam

Maandag t/m donderdag om 17.50 uur op NPO 2

16 april 2018

Persoonlijke momenten, feestelijke tips en we bezoeken lokale of nationale volksfeesten. Deze week zijn we in Heerhugowaard, Luttenberg, Bunschoten-Spakenburg en Rotterdam. Van Harte laat, in de verschillende onderdelen waaruit het magazine bestaat, zien dat je het leven op veel manieren kan vieren. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen.

Heerhugowaard
Feest bij de Waardse sjoelvereniging in Heerhugowaard. Het 5-jarig bestaan wordt uitgebreid gevierd. De vereniging is voor veel leden een soort tweede familie geworden, zoals voor Rob Aland. Al vanaf het begin zet hij zich met hart en ziel in voor de club, en deze dagen is hij erg druk om het feest voor te bereiden. Voorzitter, Cayasta Schepers, van de vereniging, grijpt deze gelegenheid aan om Rob in het zonnetje te zetten en hem te danken voor alle energie die hij in de club steekt. (dinsdag 24 april)

Luttenberg
Het kleine dorp Luttenberg bestaat 700 jaar!  Een groot feest voor de dorpsbewoners in het Overijsselse Salland. Er wordt een ‘revue’ opgevoerd waarin bijna alle dorpsbewoner een rol hebben. De eigenaar van de supermarkt, Richard, speelt Napoleon. Maar ook al zijn medewerkers hebben en eigen rol. De première zorgt voor behoorlijk wat zenuwen in het dorp, als dat maar goed gaat… . (maandag 23 april)

Bunschoten-Spakenburg
In het vissersdorp aan het IJsselmeer ontmoeten we Gerda en Andries. Zij hebben beiden een nieuwe start gehad in het leven. Gerda kreeg vijf jaar geleden twee nieuwe longen. En haar man Andries overleefde een hartstilstand, door het reanimeren van Gerda. Gerda wordt dit jaar ‘vijf’ en viert dat met een kinderverjaardag. Gerda en Andries zijn dankbaar en genieten volop van het nieuwe leven met hun kinderen en kleinkinderen. (woensdag 25 april)

Rotterdam
Joan viert het 10-jarig bestaan van haar bedrijfje in het organiseren van kinderevents. Kinderen kunnen zich verkleden en worden als echte modellen gefotografeerd. Van jongs af aan is het haar passie om met kinderen te werken, als klein meisje vond ze het fijn om anderen op een creatieve manier bezig te houden. Op de authentieke radarstoomboot in Rotterdam wordt het feest gevierd. Wat Joan niet weet is dat ze zelf in het zonnetje wordt gezet. (donderdag 26 april)

Op de markt in Apeldoorn en Urk
Presentatoren Henk en Bert zijn in Apeldoorn en Urk. Zij gaan op onderzoek uit wat de inwoners allemaal te vieren hebben. Trotse Urkers die het leven vieren of een bescheiden Apeldoorners die heel blij zijn met de alledaagse dingen in het leven.

En verder…
In de kas veel aandacht voor Koningsdag. Annemarie bakt heerlijke oranje tompoezen en Joëlle laat zien hoe je aankopen van de rommelmarkt kunt pimpen. Binnenkort een een babyshower? Maak een speelgoedkar en vul deze met allerlei bijzondere cadeautjes. Styliste Nathalie heeft drie mooie outfits voor Angela uitgezocht. Haar broer gaat trouwen op Bali en daar wil de sportdocente in een chique outfit verschijnen

Kortom bij ‘Van Harte’ is er altijd wat te vieren!