Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO-programma Van Harte vanuit het zuidelijkste puntje van Nederland, Roermond en Drachten

Maandag t/m donderdag om 17.50 uur op NPO 2

30 april 2018

Persoonlijke momenten, feestelijke tips en we bezoeken lokale of nationale volksfeesten. Deze week zijn we in Noorbeek, Roermond en Drachten, en wat doe je tijdens Hemelvaartdag? Van Harte laat, in de verschillende onderdelen waaruit het magazine bestaat, zien dat je het leven op veel manieren kan vieren. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen.

Noorbeek
In Noorbeek, het zuidelijkste puntje van Limburg, zijn we te gast bij het jaarlijkse ‘den-halen’ ter ere van Sint Brigida. Dit feest wordt gevierd naar aanleiding van een gebedsverhoring in 1634 waarbij het vee niet doodging aan de veepest. Elk jaar wordt er een dennenboom van 30 meter voor de kapel van Sint Brigida neer gezet. Kapitein Barry Ritzen ziet erop toe dat de vrijgezellen “de Jonkheid’ de boom halen en dat de hele dag goed verloopt.(maandag 7 mei)

Roermond
Feest voor Jeannie Beek, zij wordt vandaag 60 jaar! Een bijzondere dag voor haar én haar drie zussen. Jeannie is geboren met een verstandelijke beperking, haar zussen zijn altijd erg betrokken bij haar. Door een ongeluk verblijft Jeannie sinds enkele maanden in een zorghotel. De zussen gunnen Jeannie een spetterend feest en hebben daarom een leuke verrassing voor haar geregeld.(dinsdag 8 mei)

Drachten
In Drachten vieren we de liefde! We zijn te gast bij Piet Hein en Edith Wielhouwer en maken daar opnieuw de trouwfoto van zes jaar geleden. Edith en Piet Hein hebben beiden een scheiding mee gemaakt, maar vonden bij elkaar opnieuw de  liefde. Samen met hun kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. (donderdag 10 mei)

En verder…
In de kas heeft Pim het over IJsheiligen. Hij vertelt waar de naam vandaan komt én heeft een wel heel origineel idee voor in de tuin of op het balkon. Mirjam krijgt kledingadvies van styliste Nathalie. Mirjam is gewend om onopvallende kleren te dragen, maar wil wel eens wat anders. Nathalie laat haar kiezen uit drie kleurrijke outfits. En voor Hemelvaart bakt Annemarie scones. Deze lekkernij is makkelijk te maken en kun je goed meenemen tijdens het dauwtrappen op Hemelvaartsdag! In Weesp, Kampen en Geldermalsen gaat Henk in gesprek met de inwoners wat zij te vieren hebben in het leven. Hij heeft een bijzonder gesprek met een kersverse vader.

Kortom bij ‘Van Harte’ is er altijd wat te vieren!