Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Culemborg, Bruchterveld en Alblasserdam centraal in EO-programma Van Harte

Maandag t/m donderdag om 17.50 uur op NPO 2

23 april 2018

Persoonlijke momenten, feestelijke tips en we bezoeken lokale of nationale volksfeesten. Deze week zijn we in Culemborg, Bruchterveld en Alblasserdam. En 5 mei, Bevrijdingsdag komt eraan ook daar is aandacht voor. Van Harte laat, in de verschillende onderdelen waaruit het magazine bestaat, zien dat je het leven op veel manieren kan vieren. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen.

Culemborg
We zijn bij de 82-jarige Giel Wammes op bezoek. Hij vindt het heerlijk om modelvliegtuigen te bouwen, maar ook is hij dol op zingen! Het Culemborgs Mannenkoor, viert dit jaar het 90-jarig bestaan en Giel viert het mee! Hij zingt inmiddels 40 jaar bij het koor. De mannen van het koor willen dit niet stilletjes voorbij laten gaan en verrassen Giel met een lied dat heel bijzonder voor hem is. (maandag 30 april)

Bruchterveld
Een bijzondere zorgboerderij in Bruchterveld, een droom die uitkomt, aldus eigenaar Annemarie. De boerderij is anders dan andere zorgboerderijen, Annemarie werkt namelijk vooral met honden. Ze vertelt waarom zij deze keuze heeft gemaakt. (dinsdag 1 mei)

Alblasserdam
Gerrit Mes is timmerman en dominee. Twee taken die hij met grote passie uitvoert. Zijn kerk in Alblasserdam bestaat 25 jaar. Ze zijn ooit met een kleine groep mensen begonnen maar inmiddels is het uitgegroeid naar een grote maar hechte gemeenschap. (donderdag 3 mei)

En verder…
Zijn we bij Han en Jolanda Smelt, zij zijn 25 jaar getrouwd en delen vele mooie en liefdevolle herinneringen. In het Veenmuseum gaan zij hun trouwfoto opnieuw laten maken. ‘Elkaar dienen’ (zoals Jezus dat deed) heeft hun huwelijk veel inhoud gegeven. In de kas maakt Joëlle een mooi persoonlijk cadeau en heeft Nathalie mooie outfits voor Marian uitgezocht. Pim steelt de show met een prachtig bloemstuk en Frank Bosman viert ‘Stroa’ een bijzonder Zeeuws feest. In Elburg gaat Bert op zoek naar inwoners die onlangs of binnenkort iets te vieren hebben. En natuurlijk vieren we Bevrijdingsdag met een heerlijk baksel van Annemarie.

Kortom bij ‘Van Harte’ is er altijd wat te vieren!