Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Buitenstebinnen

Mensjesrechten, 22 april 2018 om 19.25 uur op Zapp NPO 3

16 april 2018

Emma’s ouders zijn net gescheiden en ze doet er alles aan om hen te pleasen. Maar alle ruzies en veranderingen maken haar onrustig. De enige plek waar ze rust vindt is op de schietbaan.

Het lukt Emma (15) maar niet om zich goed te focussen. Ze moet wennen aan het leven tussen twee huizen en dan komt haar vader ook nog met een nieuwe vriendin op de proppen. Ze doet haar best om alle veranderingen bij te houden, maar als het na een paar weken alweer uit is, barst bij haar de bom. Nu is Emma er klaar mee. Het is tijd om aan zichzelf te denken.

Eén op de drie
In Nederland strandt één op de drie huwelijken. Tieners die de scheiding van hun ouders meemaken zitten dan in de fase waarin ze op zoek gaan naar hun eigen identiteit en voor het eerst zelf liefdesrelaties aangaan. In ‘Buitenstebinnen’ bespiegelt Emma op een bijzondere manier alle gedachten en gevoelens die ze heeft. Met haar audio-dagboek neemt ze de kijker mee in het hoofd en hart van een pubermeisje met gescheiden ouders.

Credits
Deze film werd gemaakt in het kader van Kids & Docs workshop, gesteund door IDFA, Cinekid en NPO Fonds.

Regie: Els van Driel
Montage: Daan Wijdeveld
Camera: Jean Counet , Rogier Timmermans, Stefano Bertacchini
Geluid: Mark Wessner, Mike van der Sluijs , Els van Driel
Animatie: Kris Kobes
Producent: Witfilm

Meer Mensjesrechten
Mensjesrechten is een jeugddocumentaireserie van de EO, die kinderrechten een gezicht geeft. De serie bestaat uit korte films van ongeveer 15 minuten, met ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. De films laten zien hoe zij omgaan met kleine en grote uitdagingen. De hoofdpersonen vertellen hun eigen verhaal. Zo kunnen zij anderen inspireren of een hart onder de riem steken.

Kijk mensjesrechten.nl voor trailers en meer info.

---
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Emma, de hoofdpersoon uit deze film is beschikbaar voor interviews. Heeft u interesse in een kijklink of interview met 1 van de Nederlandse hoofdpersonen in de Mensjesrechtenserie, neem dan contact op met Kirsten Slagter via bovenstaande gegevens.