Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Vriendschap op Heijplaat is sterker dan vooroordelen

Mensjesrechten, 11 maart 2018 om 19.25 uur op Zapp NPO 3

5 maart 2018

Vijf vrienden uit dezelfde klas, allemaal geboren in Nederland maar ieder met totaal andere afkomst; Hollands, Turks, Surinaams, Syrisch en Chinees. Maar voor de hechte vriendengroep doen die verschillen er niet toe, hun dagelijkse omgeving is gelijk.

Rotterdam
Max, Emre, Jash, David en Hilson wonen op Heijplaat, een arbeiderswijkje verscholen in het immense havengebied van Rotterdam, letterlijk tussen de zeecontainers en de reusachtige schepen. Hier brengen ze al hun vrije tijd met elkaar door. Er is niet veel te doen voor kinderen en dit maakt hun vriendschap extra belangrijk.

Hoe is het om te leven in deze mini-maatschappij met alle verschillen in cultuur en religie en vooroordelen die er zijn? De jongens weten in ieder geval één ding zeker: zij kiezen voor vriendschap en wat hen verbindt: hun leven als échte Heijplaters, dat soms wel heel saai is...

Bekijk de trailer

Kijk ‘Heijplaters’ in Mensjesrechten op 11 maart 2018 om 19.25 uur op Zapp NPO 3.

Credits
Heijplaters is gemaakt met steun van het NPO-fonds.
Regie: Mirjam Marks
Montage: Sander Cijsouw
Camera: Jurgen Lisse
Geluid: Bram Meindersma
Producent: Tangerine Tree

Meer Mensjesrechten
Mensjesrechten is een jeugddocumentaireserie van de EO, die kinderrechten een gezicht geeft. De serie bestaat uit korte films van ongeveer 15 minuten, met ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. De films laten zien hoe zij omgaan met kleine en grote uitdagingen. De hoofdpersonen vertellen hun eigen verhaal. Zo kunnen zij anderen inspireren of een hart onder de riem steken. Ga naar mensjesrechten.nl voor meer trailers en info.

---
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Heeft u interesse in een interview met 1 van de Nederlandse hoofdpersonen, neem dan contact op met Kirsten Slagter via bovenstaande gegevens.