Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

'Van donker naar licht' thema tv-kerkdienst op Paasmorgen

EO verzorgt liveregistratie vanuit Grote Kerk Apeldoorn, 9.30 uur, NPO 2

21 maart 2018 in het dossier Pers

Met een speciale kerkdienst rond het thema ‘Van donker naar licht’ staat de Evangelische Omroep stil bij Pasen; het feest van de opstanding van Jezus Christus. De dienst vindt op Eerste Paasdag (zondag 1 april) plaats in de Grote Kerk in Apeldoorn en wordt live uitgezonden op NPO 2. 'Van donker naar licht' is bij uitstek een thema voor Pasen. Na Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag - waar het lijden en sterven van Jezus is herdacht - gaat het met Pasen om de overwinning van het licht op de duisternis: een nieuwe dag breekt aan.

De Apeldoornse predikant Bert Schüssler leidt de kerkdienst. Wout van Andel (orgel), Jorrit Woudt (piano), Edith & Arjan Post (trompet) en Het Grote Kerk Koor o.l.v. Johan Bredewout leveren een muzikale bijdrage aan de dienst. “Van donker naar licht, het is dé denkrichting op bladzijde één van de Bijbel”, zegt ds. Schüssler. “Hier begint het verhaal van het leven. Het was avond, het was morgen: dag één. Pasen, op de eerste dag van de week, is daarvan een geweldig illustratie. Denken in licht en leven. En de Paaskaars is het symbool.”

Achter de schermen
In de uitzending krijgt de kijker aan de hand van een speciaal item ook een blik achter de schermen: welke praktische voorbereidingen komen er kijken bij een dergelijke kerkdienst?

Bekijk foto's