Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

The Passion voor blinden en slechtzienden nog beter te volgen dankzij nieuwe aanpak Wouter van der Goes

21 maart 2018 in het dossier Pers

Blinden en slechtzienden kunnen The Passion dit jaar met audiodescriptie volgen via NPO Radio 2. Bij deze audiodescriptie beschrijft Wouter van der Goes tussen de dialogen door wat er in beeld gebeurt, zo maakte hij zojuist in zijn radioprogramma ‘Wout2Day’ bekend.

Wouter van der Goes: "Vorig jaar hebben we voor het eerst geprobeerd om The Passion via NPO Radio 2 te verslaan voor iedereen die alleen een radio en geen TV beschikbaar had, bijvoorbeeld mensen in de auto. Dit jaar gaan we een belangrijke stap verder door The Passion met volledige audiodescriptie aan te bieden. Dat is te gek en tegelijk heel spannend. Want alles is live, ik wil me niet verspreken. We zijn nu druk bezig om het audioscript zo compleet mogelijk te maken. We vinden het belangrijk dat iedereen van het paasverhaal kennis kan nemen, en ook blinden en slechtzienden optimaal kunnen genieten van The Passion."

In samenwerking met Stichting Bartiméus is het jaarlijkse muzikale paas-evenement helemaal uitgeschreven. Met daarbij natuurlijk ook alle bijzondere audiovisuele highlights van dit jaar.

Eveline Ferwerda, projectmanager Bartiméus Sonneheerdt; "Door de rijke beeldvertelling van audiodescriptie zijn televisie en film ook voor mensen die niet goed zien of blind zijn weer goed te volgen. Dat betekent niet alleen toegang tot informatie, cultuur en entertainment maar heeft ook een belangrijk sociaal aspect. Dit jaar kan een blinde moeder, dankzij KRO-NCRV en de EO, samen met haar gezin naar The Passion kijken zonder iets te missen, dat vinden wij fantastisch.”

De achtste editie van de vertolking van het eeuwenoude paasverhaal vindt dit jaar plaats op donderdag 29 maart in de Amsterdamse Bijlmer. The Passion wordt in opdracht van de EO en KRO-NCRV geproduceerd door Eye2Eye Media. De live-uitzending met audiodescriptie is op Witte Donderdag 29 maart vanaf 20.30 uur te beluisteren via NPO Radio 2.

--------------------------------------------------------------------------------
Contactgegevens

Cornelis Vlot
Communicatie EO
06-21573127
[email protected]

Anouk Evers
Communicatie KRO-NCRV
06-55390350
[email protected]