Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Si-G rapt vanuit haar hart

Mensjesrechten, 1 april 2018 om 19.25 uur op Zapp NPO 3

26 maart 2018

De 13-jarige Si-G geloofde nooit dat ze iets kon bereiken. Totdat de Brusselse rapper Omar-G met haar een rapnummer ging maken: “Wat wil je dan?”

In het echte leven heet ze Cansu (13) maar haar rappernaam is Si-G. En rappen doet ze het allerliefste, daar kan ze alles in kwijt. Si-G woont in de Brusselse wijk Molenbeek, zit op het speciaal onderwijs en droomt van roem. Dat rappen haar daarbij zou helpen, had ze nooit gedacht. Wanneer de bekende rapper Omar-G alias Zwangere Guy besluit haar te coachen, komt haar droom onverwacht dichterbij. Samen nemen ze het nummer ‘Wat wil je dan” op.

Credits 'Si-G'
Research, regie en camera: Frederike Migom
Producent: Storyhouse Film

Meer Mensjesrechten
Mensjesrechten is een jeugddocumentaireserie van de EO, die kinderrechten een gezicht geeft. De serie bestaat uit korte films van ongeveer 15 minuten, met ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. De films laten zien hoe zij omgaan met kleine en grote uitdagingen. De hoofdpersonen vertellen hun eigen verhaal. Zo kunnen zij anderen inspireren of een hart onder de riem steken.

Kijk mensjesrechten.nl voor trailers en meer info.

---
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Heeft u interesse in een interview met 1 van de Nederlandse hoofdpersonen in de Mensjesrechtenserie, neem dan contact op met Kirsten Slagter via bovenstaande gegevens.