Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Nieuw: driedelige reportage over voorbereidingen The Passion

15 maart 2018 in het dossier Pers

Op de dagen voorafgaand aan The Passion, die traditiegetrouw op Witte Donderdag 29 maart om 20:30 op NPO 1 wordt uitgezonden, is een driedelige reportage te zien over de totstandkoming van het evenement. De reportage gaat over de voorbereidingen op de achtste editie van The Passion, welke vanuit de Bijlmer wordt uitgezonden. The Passion is een eigentijdse muzikale vertolking van het verhaal over het lijden en sterven van Jezus en wordt live uitgezonden bij EO en KRO-NCRV. De cast bestaat dit jaar uit onder anderen Tommie Christiaan (Jezus), Glennis Grace (Maria), Jeangu Macrooy (Judas), Brainpower/Gertjan Mulder (Petrus) en Arjan Ederveen (Pilatus). Bert van Leeuwen doet verslag van de processie en Noraly Beyer vervult de rol van verteller.

De driedelige reportage ‘Op weg naar The Passion’ wordt vanaf maandag 26 t/m 28 maart om 22:55 uur uitgezonden via NPO 1 Extra en direct na het late NOS-journaal op NPO 1. EO-presentator Renze loopt mee tijdens de muzikale repetities, ontbeert ijskoude vooropnames in Amsterdam en kijkt mee bij de onthulling van de cast aan het grote publiek en bij talkshow Jinek. In aflevering 1 bereiden de artiesten, band, koorleden en crew zich muzikaal voor. Een creatieve crisis dreigt, maar wordt uiteindelijk toch overwonnen. Tijdens de koor-audities in de Bijlmer wordt de jury verrast door muzikaal talent. In aflevering 2 worden de artiesten op de voet gevolgd tijdens de vooropnames en ziet de kijker regisseur David Grifhorst aan het werk. In de laatste aflevering wordt de cast onthuld. Het mediaspektakel vraagt veel van de castleden. Hoe slaan ze zich erdoorheen?

Overzicht van initiatieven rondom The Passion:

Passion Talk (live)
Passion Talk is een live-uitzending direct aansluitend op The Passion met daarin een terugblik op het evenement met onder andere de hoofdrolspelers en een The Passion-deskundige. De uitzending is vanaf 22:00 uur live te volgen via NPO 1 Extra, het online themakanaal van NPO 1. Presentatie is in handen van EO-presentator Renze Klamer. KRO-NCRV presentator Tess Milne verzorgt op locatie (backstage) interviews.

NPO Radio 2
Wouter van der Goes verzorgt op Witte Donderdag van 18.00 tot 20.30 uur een uitgebreide voorbeschouwing en interviews. Verslaggever Henk van Steeg doet live verslag vanaf ArenaPark. Vanaf 20.30 uur is het evenement live te volgen met Wouter. Natuurlijk hoor je alle muziek en Henk van Steeg loopt met de processie mee en vraagt naar de beweegredenen van processielopers. Na 22.00 uur interviewt Jan Willem Roodbeen de hoofdrolspelers in de Roodshow Late Night en zijn muzikale hoogtepunten terug te horen.

Kruispunt reportage: ‘Wij zijn de Bijlmer’
In de thema-uitzending van Kruispunt (KRO-NCRV) op zondag 25 maart om 23:10 uur op NPO 2 wordt ingezoomd op de Bijlmer. Tientallen jaren geleden was het volgens de programmamakers ondenkbaar dat The Passion deze wijk zou uitkiezen. Wat is voor bewoners van het eerste uur én een nieuwkomer de aantrekkingskracht van de Bijlmer?

Online processie via thepassion.nl
Tijdens de uitzending van The Passion is er opnieuw een digitale processie, waarbij bezoekers van thepassion.nl een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten.

Lokale kerken connected
Nooit eerder werden zoveel kerken met elkaar verbonden als dit jaar in de Bijlmer. Bianca Cooper, het aanspreekpunt voor kerken bij The Passion, legt uit: “Extra bijzonder dit jaar is dat verschillende (migranten)kerken in de Bijlmer elkaar voor de eerste keer hebben gevonden. Er zijn veel bijzondere initiatieven rondom The Passion ontstaan, waarbij de betrokken kerken zich op de kaart zetten en hun rol van betekenis extra onderstrepen.”

Samenwerking
The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO-NCRV en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Zuidoost, Kansfonds, Tear, Leger des Heils, Verus, Protestantse Kerk Nederland en de Protestantse Kerk Amsterdam.

The Passion wordt op Witte Donderdag 29 maart live uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2.


--------------------------------------------------------------------------------
Contactgegevens

Cornelis Vlot
Communicatie EO
06-21573127
[email protected]

Anouk Evers
Communicatie KRO-NCRV
06-55390350
[email protected]