Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Mensjesrechten in de race voor 'Rockie Award'

Prestigieuze nominatie voor EO-jeugddocumentaire ‘The girl with the white skin’

29 maart 2018 in het dossier Pers

De Mensjesrechten-documentaire ‘The girl with the white skin’ maakt kans op een Rockie Award. De documentaire over Anastazia, een albino-meisje uit Tanzania, is genomineerd in de categorie ‘Children and Youth non fiction’. De Rockie Awards worden jaarlijks uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival in Banff, in de Canadese Rocky Mountains. Dit prestigieuze festival staat bekend als ‘de Olympische Spelen van de televisie’. De winnaars worden op 11 juni bekendgemaakt.

“Wat is het geweldig dat juist deze documentaire in de race is voor zo’n mooie prijs”, zegt eindredacteur Saskia Wielinga. “De documentaire gaat over de jacht op kinderen met albinisme, die in landen als Tanzania in heel gevaarlijke omstandigheden moeten leven. Anastazia was pas 6 jaar toen ze werd gescheiden van haar ouders. Sindsdien woont ze, net als honderden andere albinokinderen, zonder ouders of familie in een opvanghuis. We zijn enorm trots dat ze haar verhaal durfde te vertellen. Dit verhaal verdient een heel breed publiek, dus het is geweldig dat we dankzij deze prijs nog meer mensen kunnen bereiken.”

Mensjesrechten
De documentaire ‘The girl with the white skin’ is onderdeel van de EO-reeks ‘Mensjesrechten’. In elke aflevering van Mensjesrechten staat één artikel van de Rechten van het Kind centraal. In Het meisje met de witte huid is dat artikel 6: “Ieder kind heeft het recht om te leven en de overheid moet zorgen voor een plek waar je veilig kunt opgroeien.”

'Het meisje met de witte huid’ is gemaakt door Annelies Kruk en Anneke de Lind van Wijngaarden. De film kwam tot stand met steun van Liliane Fonds.

Bekijk trailer

Mensenrechten 2016/2017 - Het meisje met de witte huid

Bekijk foto's