Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO-programma Van Harte vanuit Arnhem, Roden, Rotterdam en Amsterdam

Maandag t/m donderdag om 17.50 uur op NPO 2

26 maart 2018

Persoonlijke momenten, feestelijke tips en we bezoeken lokale of nationale volksfeesten. Deze week zijn we in Arnhem, Roden, Rotterdam en Amsterdam. Van Harte laat, in de verschillende onderdelen waaruit het magazine bestaat, zien dat je het leven op veel manieren kan vieren. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen.

Roden
Met de Afghaanse Sayed uit Roden vieren we feest! Hij heeft eindelijk een verblijfsvergunning gekregen. Zijn gastouders hebben een vrolijk feest voor hem georganiseerd.

Amsterdam
Op de Albert Cuypmarkt spreekt Henk spreekt, Amsterdammers die van alles te vieren hebben. En hij stuit op bijzondere verhalen van woonbootbewoners.

Rotterdam
We zien een grote wens in vervulling gaan van Bora. Trouwen voor één dag in de markthallen in Rotterdam! Bijzonder, want het verstandelijk beperkte broertje van Burcu, is dol op alles wat met trouwen te maken heeft. Zijn grootste wens is om ooit zelf te trouwen. De band tussen broer en zus is hecht, en het gemis van hun overleden vader groot. De hele familie loopt uit om deze bijzondere dag mee te maken, waarop Bora eindelijk zijn jawoord mag uitspreken.

Arnhem
In de Arnhemse wijk Klarendal gaat Henk op ontdekkingstocht wat de mensen daar te vieren hebben. De gespreken zijn ontroerend. Want Van Harte komt er gewoon op straat achter dat er altijd iets te vieren is!

Een aanzoek, een concert en een verblijfsvergunning
Een bijzonder huiskamerconcert van Tobias. Hij bespeelt talloze instrumenten, en is dus zeer begaafd op muzikaal gebied. Tobias heeft een verstandelijke beperking en bereidt zich voor op deze bijzondere avond. Na een parachutesprong op de verjaardag Aletta, wacht haar nog een bijzonder verrassing… op de grond gaat Sander voor haar op zijn knieën. 

En verder…
Wie kent ze niet, de opblaasbare Abraham of Sara in de tuin als de mooie leeftijd van 50 jaar wordt bereikt? Maar ben je een beetje handig, dan heeft Joëlle in de kas een leuk en stijlvol alternatief om de hele buurt te laten weten dat er een feestje gevierd wordt. En het is rokjesdag in de kas! Ben je groot, klein, lang of dun, styliste Nathalie heeft een paar goede rokjes-tips zodat iedereen goed voor de dag kan komen als het wat warmer wordt. Annemarie bakt een feestelijke Paastaart, met zelfgemaakte advocaat. Dat lijkt misschien moeilijk maar Annemarie laat zien dat iedereen deze taart kan maken. En we duiken de archieven in op zoek naar een aantal opvallende Nederlandse Paastradities. Het feestvieren is van alle tijden, maar is er eigenlijk veel veranderd in de manier waarop we dat doen?

Kortom bij ‘Van Harte’ is er altijd wat te vieren!