Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO-programma Van Harte deze week vanuit Ede, Nijmegen, Noordwelle en Amsterdam Zuidoost

Maandag t/m donderdag om 17.50 uur op NPO 2

12 maart 2018

Persoonlijke momenten, feestelijke tips en deze week bezoeken we lokale of nationale volksfeesten. Deze week zijn we weer in Ede, Nijmegen en Amsterdam Zuidoost. Van Harte laat, in de verschillende onderdelen waaruit het magazine bestaat, zien dat je het leven op veel manieren kan vieren. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen.

Ede
Een feestelijke terugkomst van Kimberley Bos op Nederlandse bodem na de Olympische Spelen. Familie en vrienden hebben een helden onthaal georganiseerd in haar woonplaats Ede. Na jaren bobsleeën is Kimberley overgestapt naar skeleton, dat meer bij haar paste. Vier jaar geleden deed ze dit voor het eerst. Na het wereldbekercircuit, waar ze in de top 12 staat volgde een rechtstreekse deelname aan de Olympische Spelen. Donderdag 22 maart.

Amsterdam Zuidoost
Marjorie de Cunha ontwikkelde zich in de afgelopen 25 jaar tot succesvol sociaal onderneemster. Ze wil zo vrouwen in Amsterdam Zuidoost inspireren en hen helpen hun dromen te verwezenlijken. En dat wordt vandaag gevierd! Majorie eet een gebakje met haar 96-jarige moede, haar grote inspiratiebron, wordt er volgt een toast met vrienden en vriendinnen. Woensdag 21 maart.

Noordwelle
In het Zeeuwse Noordwelle gaat Frank Bosman langs bij een bijzonder evenement: Strao. Traditiegetrouw worden de trekpaarden van het dorp die dag uit de stal naar het strand geleid. Daar mogen ze na de lange winter helemaal losgaan in de frisse voorjaarslucht. Woensdag 21 maart.

Palmpasen en Maria Boodschap
In de kas viert Pim Palmpasen, zo wordt de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem gevierd. Pim heeft zijn zoon meegenomen om samen een Palmpasen stok te maken. Een versierde stok met groene takjes en lekkernijen in de vorm van een kruis, die kinderen ter gelegenheid van Palmzondag maken en in optocht meedragen. Joëlle maakt iets moois bij het feest Maria Boodschap, dit wordt zondag 25 maart in veel kerken gevierd. Dit is de dag dat Maria hoorde dat zij zwanger was van Jezus. Veel kunstenaars werden door deze gebeurtenis geïnspireerd, denk aan Bach met zijn ‘Magnificat’. En Pim van den Akker volgt dit voorjaar het voorbeeld van de vogels, en laat zien hoe je een nest kunt maken met voorjaarsbloemen.

En verder…
Henk van Steeg is in Nijmegen op zoek inwoners die iet te vieren hebben, hij stuit op groots geluk in het hele kleine. Ook zijn we  te gast op het verrassingsfeest voor Joop van Alfen. Dubbel feest, want hij wordt 90 én is 70 jaar vrijwilliger bij het Leger des Heils. In Utrecht is Bert op zoek naar groot en klein geluk. Hij belandt in een tattoo-shop en krijgt daar een heel bijzondere tatoeage onder ogen. En paar weken geleden zijn Gino en Patricia getrouwd. De mede-vrijwilligers van restaurant ‘Van Harte’ hebben een prachtig feest voorbereid om het kersverse bruidspaar nog eens in het zonnetje te zetten, en daarom gaan de bruidskleren weer aan!

Kortom bij ‘Van Harte’ is er altijd wat te vieren!