Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO-programma Van Harte deze week vanuit Delft, Kampen en Uden

Maandag t/m donderdag om 17.50 uur op NPO 2

5 maart 2018

Persoonlijke momenten, feestelijke tips en deze week bezoeken we lokale of nationale volksfeesten. Deze week zijn we in Delft, Kampen en Uden. Van Harte laat, in de verschillende onderdelen waaruit het magazine bestaat, zien dat je het leven op veel manieren kan vieren. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen.

Delft
Bij een cateringbedrijf in Delft werkt Tom Duijndam. Tom heeft het syndroom van Down, en heeft een prijs gekregen op de Horecava. Onlangs werd zijn broodje op de kaart gezet van het Stads Koffyhuis in Delft! Waar zelfs de burgemeester een broodje hoopt te eten. Een feestelijke dag voor Tom, zijn begeleider Roy, familie en vrienden. (Maandag 12 maart.)

Kampen
Op kraambezoek in Kampen, Henk valt met zijn neus in de boter. Op de markt ontmoet hij een kersverse vader en mag op bezoek bij het acht uur oude meisje Robin. En we zijn te gast op een heel bijzondere verjaardag! (Dinsdag 13 maart.)

Uden
Ons land kent lokaal en nationaal honderden bekende en minder bekende feesten en bijzondere gebruiken. Cultuur theoloog Frank mengt zich onder de feestvierders van het ‘Vlooienstoken’ op de Bedafse Bergen in Uden. Wat wordt er eigenlijk gevierd tijdens dit bijzondere lentefeest? (Donderdag 15 maart.)

Styling, biddag en Nationale Pannenkoekdag
Nationale Pannenkoekdag, de dag dat basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt. En daarom bakt Annemarie ook pannenkoeken. Geen gewone huis-, tuin-, en keukenpannenkoek maar een heel bijzondere flensjes-taart. Bij Nathalie komt Sanne langs, zij is op zoek naar een passende outfit. Sanne mag getuige zijn op een bruiloft. Bloemist Pim maakt een bijzondere creatie voor de jaarlijkse ‘biddag’.

En verder..
Zijn we te gast op de boerenbruiloft van Louis en Wilma. Zij zijn 45 jaar getrouwd, maar zien ernaar uit om hun trouwbelofte voor het hele dorp nog eens te herhalen. Het belooft een feestelijk spektakel te worden! En in Woerden laat Jan van Leeuwen zijn boot te water, een heel bijzondere dag.

Kortom bij ‘Van Harte’ is er altijd wat te vieren!