Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

De Monsoonshow

Mensjesrechten, 18 maart 2018 om 19.25 uur op Zapp NPO 3

12 maart 2018

De Indiase Kunal is blind. Maar dat geeft niks vindt ‘ie zelf: hij barst van het talent! Zo kent hij alle hoofdsteden van de wereld uit zijn hoofd en blaast hij iedereen omver met zijn schorre zangstem. In deze lichtvoetige film zien we Kunal het leukste meisje uit de klas strikken voor een zangwedstrijd.

Binnenkort is de Monsoonshow: een zangwedstrijd waar voornamelijk ziende kinderen aan mee doen. Kunal (14) is zo slim om zijn klasgenootje Neeraja te vragen om samen met hem een duet te zingen; zij heeft toevallig de allermooiste stem die er bestaat. Terwijl zuster Ria hen helpt bij de voorbereidingen, zien we hoe Kunal zich door niets of niemand laat weerhouden. Hij vecht, speelt cricket, acteert, zingt… Nu nog proberen niet te hard te schreeuwen.

Kijk ‘De Monsoonshow’ bij Mensjesrechten op 18 maart 2018 om 19.25 uur op Zapp NPO 3.

Credits
De film ‘De Monsoonshow’ werd mede mogelijk gemaakt door Liliane Fonds en is onderdeel van de campagne 'Trekken aan de bel'.
Regie, camera, geluid & montage: Annelies Kruk en Anneke de Lind van Wijngaarden

Meer Mensjesrechten
Mensjesrechten is een jeugddocumentaireserie van de EO, die kinderrechten een gezicht geeft. De serie bestaat uit korte films van ongeveer 15 minuten, met ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. De films laten zien hoe zij omgaan met kleine en grote uitdagingen. De hoofdpersonen vertellen hun eigen verhaal. Zo kunnen zij anderen inspireren of een hart onder de riem steken.

Kijk mensjesrechten.nl voor trailers en meer info.

---
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Heeft u interesse in een interview met 1 van de Nederlandse hoofdpersonen, neem dan contact op met Kirsten Slagter via bovenstaande gegevens.