Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Bachir in wonderland

Mensjesrechten, 25 maart 2018 om 19.25 uur op Zapp NPO 3

19 maart 2018

Bachir droomt van zwemmen in de zee, maar hij woont in een vluchtelingenkamp midden in de woestijn. Ondanks dat hij geen paspoort heeft, krijgt hij de kans van zijn leven: hij mag op zomerkamp naar Spanje. Zou daar zijn grote wens in vervulling gaan?

Hoe zou het er in het echt uit zien, hoe zou het ruiken en voelen als je drijft? De zee is voor Bachir (10) een groot mysterie, zoveel water bij elkaar… Hij kent alleen maar zand, heel veel zand. Bachir woont in de woestijn, in een vluchtelingenkamp in de Algerijnse Sahara.

Eigen land
Zijn ouders woonden als kind pal aan zee, in Westelijke Sahara, maar toen Marokko hun land bezette, moest de familie vluchten voor de oorlog. Sindsdien wachten ze op de dag dat de wereld erkent dat de Saharanen recht hebben op hun eigen land. Tot die tijd zitten ze vast in de woestijn, zonder paspoort.

Kijk ‘Bachir in wonderland' bij Mensjesrechten op 25 maart 2018 om 19.25 uur op Zapp NPO 3.

Credits
De film ‘Bachir in wonderland’ werd mede mogelijk gemaakt door Creative Court.

Scenario, regie en geluid: Els Duran, Evelien Vehof
Camera: Wouter Boes
Editor: Matthieu Hes

Meer Mensjesrechten
Mensjesrechten is een jeugddocumentaireserie van de EO, die kinderrechten een gezicht geeft. De serie bestaat uit korte films van ongeveer 15 minuten, met ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. De films laten zien hoe zij omgaan met kleine en grote uitdagingen. De hoofdpersonen vertellen hun eigen verhaal. Zo kunnen zij anderen inspireren of een hart onder de riem steken.

Kijk mensjesrechten.nl voor meer trailers en info.