Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Van Harte deze week vanuit Kasteren, Texel, Amsterdam en Zwolle

Maandag 17.30 uur en dinsdag t/m donderdag om 17.50 uur op NPO 2

19 februari 2018

Persoonlijke momenten, feestelijke tips en deze week bezoeken we lokale of nationale volksfeesten. Deze week zijn we in Kasteren, Texel, Zwolle, Amsterdam. Van Harte laat, in de verschillende onderdelen waaruit het magazine bestaat, zien dat je het leven op veel manieren kan vieren. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen.

Kasteren
Ons land kent lokaal en nationaal honderden bekende en minder bekende feesten en bijzondere gebruiken. Zo blijkt dat er elke dag wel ergens iets wordt gevierd en dat soms al eeuwenlang. In Kasteren wordt sinds 1982 de Antoniusviering gehouden door het Gilde Antonius Abt, een oud gilde van het buurtschap. De viering is weer in ere hersteld toen men in 1982 voor St. Antonius een nisje bouwde met een bronzen beeld van de heilige Antonius. Van Harte is erbij.

Texel
En op Texel ontdekken we het ‘Ouwe Sunderklaas’, niet te verwarren met de ons bekende goedheiligman. Frank ontdekt op Texel de ins en outs van dit typisch dorpse verkleedfeest. Cultuurfilosoof Frank Bosman reist af naar het Bourgondische zuiden. 

Amsterdam en Zwolle
Henk gaat in Zwolle en Amsterdam op zoek naar klein en groot geluk. Er is namelijk altijd wel reden voor een feestje.

Styling in het teken van 40 dagen tijd en andere tips
Vanwege de 40 dagen tijd – de voorbereiding op Pasen – laat Styliste Joelle laat in De Kas zien hoe je op een eenvoudige manier de 40dagentijd kunt laten zien in je huis. In de kas heeft Pim een leuk idee voor een cadeau om mee te nemen naar een housewarming. En Annemarie bakt een heuse New York Cheesecake. Styliste Nathalie ontvangt Nicolette. Ze heeft voor de bruiloft van haar dochter Roos een mooie jurk nodig.

En verder..
Feest voor Urges! Hij mag naar huis, na zijn operatie en daaropvolgende revalidatie en verblijf bij gastouders Harrie en Marianne. Ook een feestje bij Hans en Gerline, zij emigreren binnenkort naar Papua Nieuw-Guinea. Samen met hun drie dochters gaan ze een boerderij op zetten voor een zendingsorganisatie. Een afscheidsfeest met een lach en een traan voor familie en vrienden. In Van Harte ook het verhaal van de 8-jarige Iris. Het gezin wordt verrast door Stichting Make-A-Wish. De grote wens van Iris wordt werkelijkheid: Zij mag voor een dag koningin zijn! En politieman Dwight van de Vijver maakt kans op de prestigieuze titel ‘Jonge ambtenaar van het jaar’.

Kortom bij ‘Van Harte’ is er altijd wat te vieren!