Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Speciale uitzending bij de EO: Het verhaal gaat door – de nalatenschap van Nico ter Linden

Zondag 4 februari, 12.00 uur op NPO 2

1 februari 2018 in het dossier Pers

Vanwege het overlijden van dominee Nico ter Linden zendt de EO op zondag 4 februari van 12.00 uur tot 12.30 uur een speciaal programma uit met een portret van Nico ter Linden. Deze predikant die op 28 januari jl. overleed op 81-jarige leeftijd, heeft een enorme invloed gehad op het kerkelijk en geestelijk leven in Nederland. Hij hield het Bijbelse verhaal levend bij een breed publiek. Van zijn Bijbelse verhalenserie ‘Het verhaal gaat’ die verscheen tussen 1996 en 2003 werden meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Spraakmakend was ook de huwelijksdienst van prins Maurits met prinses Marilène waarin prinses Juliana tegen alle gewoonten in ter communie ging.

In het programma ‘Het verhaal gaat door – de nalatenschap van Nico ter Linden’ praat EO-presentator Marleen Stelling met doopsgezind predikant Henk Leegte over Nico ter Linden. Jarenlang ging Henk Leegte elke drie weken langs bij Nico ter Linden. Nico ter Linden begeleidde Henk Leegte in het vak van predikant. De gehele bibliotheek van Nico ter Linden bevindt zich in de werkkamer van Henk Leegte in de doopsgezinde kerk in Amsterdam. Marleen Stelling en Henk Leegte kijken hier naar een interview uit maart 2016 in het programma ‘De Nieuwe Wereld’, waar Nico ter Linden toen te gast waren. En ze onderzoeken de vraag: Wat is de nalatenschap van Nico ter Linden?

Zondag 4 februari om 12.00 uur op NPO 2.

Dit programma wordt gemaakt door de afdeling representatie bij de EO, die de breedte van de protestantse kerken in Nederland laat zien. Songs of Praise komt zondag 4 februari te vervallen.