Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Sopraan Marjo van Someren maakt line-up Nederland Zingt Dag compleet

Klassiek en modern hand-in-hand tijdens Nederland Zingt Dag 2018

20 februari 2018 in het dossier Pers

Sopraan Marjo van Someren maakt haar debuut op de Nederland Zingt Dag, waar op 21 april ruim tienduizend mensen samenkomen rond het thema ‘Open armen’. Muziek, ontmoeting en inspiratie vormen de pijlers van het EO-evenement dat dit jaar voor de zeventiende keer plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht. De presentatie is in handen van Mirjam Bouwman en Henk van Steeg.

Van Someren deelt het podium op 21 april met zanger Martin Brand en zangeres Elise Mannah. “Met Nederland Zingt willen we muzikale tradities verbinden”, legt eindredacteur Albert-Jan Schol uit. “Ook in de line-up van de Nederland Zingt Dag willen we de breedte laten klinken door een combinatie van klassiek en modern.”

In verbinding
Marjo van Someren raakte al op jonge leeftijd geboeid door klassieke muziek. De soliste bouwde in de afgelopen jaren een uiteenlopend repertoire op: ze vertolkt werken van onder andere Bach, Händel en Mozart, maar brengt – in samenwerking met diverse koren - ook het christelijk repertoire ten gehore. De zangeres uit Kampen kijkt verwachtingsvol uit naar de Nederland Zingt Dag: “Met het thema ‘Open armen’ zetten we de deur open voor iedereen. Wat een feest om daarbij te zijn! Open armen geven mij het beeld van een warm welkom, een troostvolle omarming, in verbinding met elkaar. Ik verheug me erop!”

Reserveren
Toegangskaarten voor de Nederland Zingt Dag zijn verkrijgbaar via de website eo.nl/nederlandzingtdag.

Bekijk foto's