Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Meisje met een Missie

Mensjesrechten, 4 maart om 19.25 uur op Zapp NPO 3.

26 februari 2018

Miruna wil niet - zoals andere meisjes in haar wijk - jong trouwen en veel kinderen krijgen. Ze heeft een heel andere droom; politieagent worden. Daarvoor moet je veel studeren. Maar hoe doe je dat als je ook nog voor je twaalf broertjes en zusjes moet zorgen?

In ‘Meisje met een missie’ volgen we Miruna (14) uit Roemenië in haar strijd voor haar eigen toekomst. Ze wil politieagent worden. De politie komt regelmatig in haar straat en de agenten blijven altijd rustig. Zo wil Miruna zelf ook worden.

Nooit stil
Waar Miruna woont is het eigenlijk nooit stil. Buiten niet, daar schreeuwen de mensen en maken ze ruzie. En binnenshuis al helemaal niet. Miruna heeft twaalf broertjes en zusjes voor wie ze moet zorgen; eten maken, de was doen en opvouwen, luiers verschonen, troosten... Om agent te kunnen worden moet Miruna hoge cijfers halen op school. Hoe doe je dat als je thuis niet eens rustig je huiswerk kan maken?

Credits
De film ‘Meisje met een missie’ werd mede mogelijk gemaakt door SOS Kinderdorpen.

Regie               Heleen D`Haens en Eva van Barneveld
Camera           Eva van Barneveld
Geluid             Heleen D`Haens
Montage         Heleen D`Haens en Eva van Barneveld

Meer Mensjesrechten
Mensjesrechten is een jeugddocumentaireserie van de EO, die kinderrechten een gezicht geeft. De serie bestaat uit korte films van ongeveer 15 minuten, met ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. De films laten zien hoe zij omgaan met kleine en grote uitdagingen. De hoofdpersonen vertellen hun eigen verhaal. Zo kunnen zij anderen inspireren of een hart onder de riem steken.
Kijk op mensjesrechten.nl voor meer trailers en info.
 

Mensjesrechten: Meisje met een Missie, 4 maart 2018 om 19.25 uur op Zapp NPO 3.

---

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Heeft u interesse in een interview met 1 van de Nederlandse hoofdpersonen, neem dan contact op met Kirsten Slagter via bovenstaande gegevens.