Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO-programma Van Harte deze week vanuit Veenendaal, Utrecht en Elst

Maandag t/m donderdag om 17.50 uur op NPO 2

26 februari 2018

Persoonlijke momenten, feestelijke tips en deze week bezoeken we lokale of nationale volksfeesten. Deze week zijn we in Veenendaal, Utrecht en Elst. Van Harte laat, in de verschillende onderdelen waaruit het magazine bestaat, zien dat je het leven op veel manieren kan vieren. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen.

Veenendaal
Henk gaat in Veenendaal op zoek naar verhalen over feesten en viermomenten. Zijn de inwoners van deze gemeente feestvierders? Door één van de gesprekken komt hij in een heel bijzondere achtertuin terecht.

Utrecht
In de Utrechtse Betonbuurt ontmoeten we Paul en Irma van den Boom. “We begonnen letterlijk met een tent op het grasveldje bij ons in de buurt.” Zo startte hun avontuur, met het oprichten van een evangeliegemeente in deze typische Utrechtse buurt. Nu, enkele jaren later zijn er 600 leden en hebben ze een eigen kerkgebouw. Van Harte is bij de feestelijke opening van dit gebouw. En op de markt gaat Bert op zoek naar klein en groot geluk. Hij hoort wat de Utrechters allemaal te vieren hebben.

Elst
Ons land kent lokaal en nationaal honderden bekende en minder bekende feesten en bijzondere gebruiken. Cultuur theoloog Frank mengt zich in Elst tussen de paardenhandelaren. Op de jaarlijkse paardenmarkt verdiept hij zich in gewoontes en tradities. Hij laat zien waar het “handjeklap” vandaan komt en de uitdrukking “een steentje bijdragen” wordt ook duidelijk.

Internationale Vrouwendag, styling en een kinderverjaardag
In de kas maakt Pim een bijzonder bloemstuk voor Internationale Vrouwendag, mooie stoere bloemen met vrouwennamen worden op een bijzondere manier geschikt. Nathalie zoekt met de zwangere Jolien naar een passende outfit. Een hoe organiseer je een kinderverjaardag? Een uitvindersfeestje met Joëlle en de perfecte snoeptaart van Annemarie maken de verjaardag tot een echt feest!

En verder..
Veteraan Erik Krikke heeft dé manier gevonden om zijn trauma’s, die hij in Afghanistan heeft opgelopen, een plek te geven. We zijn aanwezig bij de feestelijk afronding van de cd met zijn band. En met het gezin van Ciska van Sloten gaan we racerunnen, een heel feestelijk moment. Ook vieren we het behalen van het welverdiende diploma van Henk Budding.

Kortom bij ‘Van Harte’ is er altijd wat te vieren!