Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Kaartverkoop Nederland Zingt Dag 2018 van start

Nederland Zingt Dag, zaterdag 21 april 2018, Jaarbeurs Utrecht

11 januari 2018 in het dossier Pers

Vandaag is de kaartverkoop van de Nederland Zingt Dag van start gegaan. De zeventiende editie van het muzikale evenement vindt op zaterdag 21 april plaats in Jaarbeurs Utrecht. Het populaire EO-evenement, dat jaarlijks ruim tienduizend bezoekers trekt, stelt haar publiek in de gelegenheid om God én elkaar te ontmoeten door samen te zingen en samen te geloven. De presentatie is in handen van Mirjam Bouwman en Henk van Steeg.

“Op de Nederland Zingt Dag word je met open armen ontvangen”, vertelt Mirjam Bouwman. De presentatrice verwijst hiermee naar het thema dat op 21 april als een rode draad door het programma loopt. “Met dit thema willen we de bezoekers meegeven dat we bij God horen. Hij wacht ons met open armen op. Daarnaast maakt het thema ons bewust van onze houding naar anderen. Hoe kunnen wij in ons dagelijks leven voor de ander klaarstaan; onze armen openen voor de mensen om ons heen?”

Inspiratie en muzikale traktaties
Bezoekers van de Nederland Zingt Dag worden traditiegetrouw getrakteerd op een mix van muziek, ontmoeting en inspiratie. Ds. Arie van der Veer is als spreker al jarenlang een vaste waarde op de Nederland Zingt Dag. De inmiddels 75-jarige predikant en presentator maakt ook dit jaar zijn opwachting tijdens het evenement. Naast ds. Van der Veer zal ook ds. Mirjam Kollenstaart-Muis spreken over het dagthema ‘Open Armen’. De predikant van de Gereformeerde Kerk Ottoland (PKN) betreedt voor het eerst het Nederland Zingt Dag-podium.

Familiair
“De Nederland Zingt Dag kenmerkt zich door de aangename - bijna familiaire - sfeer, muzikaliteit en onverwachte ontmoetingen”, vindt eindredacteur Albert-Jan Schol. “De dag is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement voor alle leeftijden. Het is geweldig om te zien dat er keer op keer zo veel verschillende mensen bij elkaar komen om samen te zingen over en tot God. Wat jouw achtergrond ook is: als we samen zingen, zijn we één.”

Reserveren
Toegangskaarten voor de Nederland Zingt Dag zijn verkrijgbaar via de website eo.nl/nederlandzingtdag. Eerdere edities van het evenement waren vroegtijdig uitverkocht. De organisatie adviseert geïnteresseerden om hun kaart(en) daarom bijtijds te reserveren.

Bekijk promo