Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Elke dag feest bij Van Harte!

Maandag t/m donderdag om 17.50 uur op NPO 2.

30 januari 2018

Persoonlijke momenten, feestelijke tips en deze week bezoeken we lokale of nationale volksfeesten in onder andere Grubbenvorst, Monnickendam, Gorinchem en Zeeland. Van Harte laat, in de verschillende onderdelen waaruit het magazine bestaat, zien dat je het leven op veel manieren kan vieren. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen.

Op bezoek
De rolstoeldansvereniging Quickly Dancers uit Zeeland vierde onlangs haar 25-jarig jubileum. Een bijzondere dag om terug te blikken op roerige jaren, maar ook een dag om met plezier vooruit te kijken. Een 50-jarig huwelijksfeest met een verrassingsuitje. De familie Van der Ven viert deze bijzondere dag, want niemand had gedacht dat opa dit mooie feest nog zou kunnen meemaken. Bert gaat op zoek naar groot en klein geluk in Gorinchem. Er is namelijk altijd wel reden voor een feestje.

De Kas
De experts in de kas laten deze week bijzondere creaties zien hóe je kan vieren. Ter ere van Sint Brigida, een belangrijke Ierse Heilige, bakt Annemarie vandaag met granen en noten. Pim werkt aan een leuk bloemstukje met chrysanten dat je prima op een kinderfeestje kan maken. En hij maakt een een romantisch ‘zwevend’ boeket met de bloemen die tijdens Valentijn niet mogen ontbreken: rode rozen. Een origineel boeket om je geliefde te verrassen! Styliste Nathalie heeft drie prachtige jurken uitgezocht voor Harriëtte, zij viert binnenkort haar 12-jarig huwelijksfeest. Welke jurk kiest zij uit?

Feesten
Verder kent ons land lokaal en nationaal honderden bekende en minder bekende feesten en bijzondere gebruiken. Zo blijkt dat er elke dag wel ergens iets wordt gevierd en dat soms al eeuwenlang. Cultuurtheoloog Frank Bosman reist het land door om allerlei feesten en gedenkdagen mee te maken. Hij is bij een bijeenkomst in Monnikendam, waar men op bijzondere wijze de doden herdenkt. In Grubbenvorst vieren ze eerder carnaval op 29 januari, dat is Gekke Maondaag. Frank geeft op eigenzinnige wijze uitleg waarom deze dorpjes al veel eerder carnaval vieren dan de rest van het zuiden.

Kortom bij ‘Van Harte’ is er altijd wat te vieren!