Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Bij ‘Van Harte’ is het elke dag feest!

Maandag t/m donderdag om 17.50 uur op NPO 2

22 januari 2018

Persoonlijke momenten, feestelijke tips en deze week bezoeken we lokale of nationale volksfeesten in Amsterdam, Aalten, Zwolle en Oostermeer. Van Harte laat, in de verschillende onderdelen waaruit het magazine bestaat, zien dat je het leven op veel manieren kan vieren. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen. Hoe dan ook: meestal gaat een feest dieper dan een stuk taart en raakt het aan diepe gevoelens en levensovertuiging.

Op bezoek
Henk gaat op de Amsterdamse Dappermarkt op zoek naar groot en klein geluk bij marktkooplui en dagjesmensen. De geboorte van een kleinkind, de bijzondere band met je zussen of de terugkomst van Jezus, er blijken heel veel redenen voor een feestje. En we ontmoeten de 22-jarige Koen Bouwman, hij woont en werkt al ruim 3 jaar op Spelderhof, in de groenvoorziening. Een feestelijk dag voor Koen want hij krijgt een diploma! Voor Edgar komt Suriname weer even heel dichtbij door een feest, georganiseerd door de Amsterdamse radiozender mArt. In Aalten ontmoeten we de nieuwe burgemeester van deze Gelderse plaats. En in Oostermeer zijn we op bezoek bij Sjippe en Sjouke die een mooi geldbedrag hebben gewonnen in een loterij. En we gaan een klusbezoek brengen in Zwolle.

De Kas
De experts in de kas laten deze week bijzondere creaties zien hóe je kan vieren.Bloemist Pimvan den Akker maakt met een oude boomstronk een fleurig en kleurig bloemstuk, voor het Joodse bomenfeest, Toe Bisjwat. Kleding styliste Nathalie ontvangt Diana in de kas. Diana heeft na een grillige periode haar man opnieuw ten huwelijk gevraagd. Maar wat trek je aan op de feestelijke dag. En Nathalie heeft het over de stijl van prinses Beatrix, die deze week 80 jaar wordt. Annemarie bakt overheerlijke pannenkoeken ter ere van Maria Lichtmis.

Feesten
Verder kent ons land lokaal en nationaal honderden bekende en minder bekende feesten en bijzondere gebruiken. Zo blijkt dat er elke dag wel ergens iets wordt gevierd en dat soms al eeuwenlang. Deze week wordt het Joodse feest Toe Bisjwat gevierd, een bomenfeest. In februari begint in Israël namelijk de lente. Cultuurtheoloog Frank Bosman duikt in het leven van Heilig Buurke. De sterfdag van Buurke wordt ieder jaar gevierd. Frank verteld ons op geheel eigen wijze, alles over deze inspirerende Heilige.

Kortom bij ‘Van Harte’ is er altijd wat te vieren!