Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Bij ‘Van Harte’ is het elke dag feest!

Maandag t/m donderdag om 17.50 uur op NPO 2

15 januari 2018

Persoonlijke momenten, feestelijke tips en deze week bezoeken we een lokaal of nationaal volksfeesten in Oldenzaal en Utrecht. Van Harte laat, in de verschillende onderdelen waaruit het magazine bestaat, zien dat je het leven op veel manieren kan vieren. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen. Hoe dan ook: meestal gaat een feest dieper dan een stuk taart en raakt het aan diepe gevoelens en levensovertuiging.

Op bezoek
Deze week gaat Henk opnieuw in Barneveld op zoek naar groot en klein levensgeluk. Hij ontmoet een vrolijke miljonair die voor geen goud wil stoppen met werken. En in Gorinchem ontmoet Bert twee vrolijke muzikale dames die reikhalzend uitkijken naar het aanstaande concert van hun koor. Ook vieren we mee dat autocoureur Liesette Braams weer in een raceauto stapt na haar ziekte. En zijn we bij de opening van de eigen snackbar van voormalig dakloze Felix. En dubbel feest bij de familie Van Hoff! Jan van Hoff mag vandaag honderd kaarsjes uitblazen! En zijn dochter en schoonzoon zijn vijftig jaar getrouwd op dezelfde dag.

De Kas
De experts in de kas laten deze week bijzondere creaties zien hóe je kan vieren.Meesterbloembinder Pim maakt in de kas een toepasselijk verjaardagsboeket met een persoonlijke touch. Annemarie bakt een prachtige chipolatataart en Joëlle geeft snelle tips voor een onverwachts feestje.

Feesten
Verder kent ons land lokaal en nationaal honderden bekende en minder bekende feesten en bijzondere gebruiken. Zo blijkt dat er elke dag wel ergens iets wordt gevierd en dat soms al eeuwenlang. Frank ontdekt vandaag de betekenis van het Joodse lichtfeest Chanoeka. Dat wordt in Utrecht uitgebreid gevierd, maar hij neemt ook een kijkje bij mensen thuis die dit feest met het gezin vieren. En in Oldenzaal beleeft hij ook een lichtfeest, dat van de Midwinterhoornblazers. Met traditionele hoorns wordt, net als vroeger, het midden van de winter aangekondigd.

Kortom bij ‘Van Harte’ is er altijd wat te vieren!