Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Sonja Silva te gast in nieuw seizoen van ‘De Verandering’

'De Verandering’, vanaf 6 januari om 18.40 uur op NPO 2

21 december 2017

Vanaf 6 januari start een nieuw seizoen van het EO-programma ‘De Verandering’. In de eerste aflevering ontmoet presentatrice Mirjam Bouwman actrice Sonja Silva. De veertigjarige Sonja heeft een aantal bewogen jaren achter de rug. In ‘De Verandering’ kijkt ze samen met Mirjam terug op deze heftige periode. Welke rol heeft het geloof hierin gespeeld?


In 1997 neemt Sonja Silva deel aan de Miss Nederland-verkiezing. Tot haar eigen verbazing wint ze de wedstrijd en mag zij zich een jaar lang de mooiste vrouw van Nederland noemen. Het is de start van een zeer succesvolle carrière op tv. In diezelfde periode komt ze tot geloof. Aan de buitenkant lijkt haar leven perfect en leeft ze de droom van iedere jonge vrouw, maar op een dag stort ze helemaal in.

Wat blijkt? Sonja lijdt aan een chronische vermoeidheidsziekte (ME), waardoor ze steeds minder energie heeft en fors aankomt. Uiteindelijk raakt ze volledig uitgeput. Hoewel ze kwaad is op God, leert ze in die periode wat echtheid is en waar het leven werkelijk om draait. Ze leert om tot rust te komen bij God en durft op een dag ook weer in de spiegel te kijken. In diezelfde tijd leert ze ook de man van haar leven kennen, die haar accepteert zoals ze is.
 
Over het programma
In ‘De Verandering’ komt niet alleen de gast aan het woord, ook wordt het verhaal verteld door ooggetuigen als de ouders, familie of vrienden. Zo ontstaat een beeld van de gebeurtenissen die hebben geleid tot de verandering van de gast die Mirjam ontmoet. De verhalen zijn vaak rauw en pijnlijk, maar de verandering die de gast heeft meegemaakt betekent ook dat er hoop is op een betere toekomst en dat God echt mensen verandert.
 


Meer informatie over de afleveringen van 'De Verandering'.