Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

‘Snowbears’ toont indrukwekkend portret op oudjaarsavond

Het verhaal van een ijsberenfamilie, 31 december om 20.25 uur op NPO 2

14 december 2017 in het dossier EO Natuur

Op oudjaarsavond zendt de EO ‘Het verhaal van een ijsberenfamilie’ uit. Een natuurfilm met unieke beelden, ingesproken door Dieuwertje Blok.

Twee jonge ijsbeertjes kruipen voor het eerst hun hol uit, in het magische witte landschap van de Noordpool. Hier is weinig voedsel te vinden. Samen met hun onverschrokken moeder gaan ze op reis naar de zee.

Gevaarlijke tocht
Onderweg naar de zee komt de ijsberenfamilie veel gevaren tegen. Er zijn poolvossen, die het op de jonge ijsbeertjes hebben voorzien. Net als de hongerige ronddwalende beren die meedogenloos toeslaan als ze kunnen. De ijsberenfamilie trotseert deze gevaren en samen sneeuwstormen en overbrugt grote scheuren in het ijs. tot ze eindelijk bij de zee aankomen waar ze eten kunnen vinden.

Uniek inkijkje
IJsberenwelpen zijn nog weinig in hun natuurlijke leefomgeving gefilmd. ‘Het verhaal van een ijsberenfamilie’ is een uniek inkijkje in hun leefwereld.

Het verhaal van een ijsberenfamilie, 31 december om 20.25 uur op NPO 2

 

Download foto's