Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Kerst 2017: applaus voor iedereen

8 december 2017 in het dossier Pers

Het lijkt bijna onvoorstelbaar. Een staande ovatie, zonder dat je eerst hebt gezongen of gewonnen. Niet om wat je doet, maar gewoon om wie je bent. Toch is dit wat nietsvermoedende voorbijgangers overkomt in de nieuwe spraakmakende EO kerst-commercial ‘Applaus voor Iedereen”.

In verschillende commercials is te zien hoe Bert van Leeuwen mensen op straat aanspreekt om even met hem mee te komen. Hij heeft ‘iets leuks' voor ze. Staande voor een dichte gordijn, worden ze compleet verrast: ze staan in de spotlights en ontvangen een staande ovatie van een bomvol theater. In grote lichtletters verschijnt: 'Voor jou!'. Applaus, om wie ze zijn.

Stefan “Ik wist niet wat me overkwam. Volledig van mijn a-propos, dat maakt echt wel iets bij je los!”

Achtergrond en doelstelling
Voor de spot is bewust gekozen om nietsvermoedende voorbijgangers aan te spreken en in de spotlight te zetten, zonder te weten wie deze mensen precies zijn of wat ze gedaan hebben. Want dat is de boodschap: Kerst is voor iedereen. Dit is ook terug te zien in het programma-aanbod van de EO tijdens deze decembermaand. Via de website eo.nl/vooriedereen is het mogelijk om zelf iemand te verrassen met een applaus. Uiteraard wordt hier ook de mogelijkheid geboden om lid of donateur te worden van de EO. Zo kun je meedoen met de EO om anderen te laten weten dat ze geliefd zijn. Dat is wat de komst van Jezus met Kerst ons ook dit jaar weer vertelt.