Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

IJskoude editie ‘Kerstfeest op de Dam’ verwarmt vele harten

Kerstfeest op de Dam, maandag 25 december, 20.20 uur, NPO 1

11 december 2017 in het dossier Pers

Xander de Buisonjé, Leona Philippo, Dwight Dissels en Do brengen op Eerste Kerstdag het kerstgevoel in de huiskamer. Het muzikale tv-evenement ‘Kerstfeest op de Dam’ werd op zondag 10 december, tijdens een koude winterse dag met sneeuw opgenomen. Aan de hand van sfeervolle muziek, hoopvolle verhalen en indrukwekkende ontmoetingen vierden de EO en het Leger des Heils, samen met het publiek op de Dam én op 25 december met de kijkers thuis, de geboorte van Jezus.

© Willem-Jan de Bruin

“Kerst is een feest voor iedereen”, vindt presentator Bert van Leeuwen. “Met Kerstfeest op de Dam vieren we dit feest samen, gelovig en ongelovig. Met Xander, Do, Dwight en Leona hebben we weer geweldige zangers op het podium staan. Het wordt een prachtige uitzending om naar uit te kijken!”

Warm feest
De Amsterdamse Dam is voor het zevende jaar op rij het toneel van het behaaglijke EO-kerstfeest. Vanuit een prachtige kerststal vertellen kinderen het Bijbelse verhaal van Jozef, Maria en Jezus. Bert van Leeuwen fungeert als ‘kerststalmeester’; hij neemt de bezoekers gedurende de avond mee in het kerstverhaal. De prachtige kerstliederen, het hoopvolle Bijbelverhaal en de oprechte ontmoetingen maken ‘Kerstfeest op de Dam’ ondanks de kou tot een warm feest voor jong en oud.

Ontmoetingen
“In een wereld die steeds verder individualiseert, brengen wij mensen bij elkaar om samen het kerstfeest te vieren”, vertelt Van Leeuwen. “Dat doen we door samen te zingen op de Dam, maar ook door langs te gaan bij deelnemers van het Leger des Heils.” Do, Dwight, Leona en Xander bezoeken allemaal een project van deze organisatie. Deze projectbezoeken maken indruk: de artiesten en de kijkers worden geraakt door de persoonlijke verhalen. Ook worden de deelnemers tijdens ‘Kerstfeest op de Dam’ toegezongen door de artiest die ze hebben ontmoet.