Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

De charme van Nederland in 'Geloof en een Hoop Liefde'

8 december 2017

In de afgelopen vijf jaar gingen presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman voor het programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Nederland. Vrijdag 22 december is de allerlaatste uitzending om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In deze ‘grande finale’ blikken we terug naar mooie en bijzondere ontmoetingen met gewone mensen. In vogelvlucht blikken we terug op de 212 plaatsen die we hebben bezocht. Vanuit ondermeer Vught, Maassluis, Valkenburg, Utrecht, Dieren en Joure laten zien hoe ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Nederland tot uiting kwam. Zoals in Vught waar Henk het bijzonder positieve echtpaar Caro en Frank ontmoet. En Mirjam die op bezoek is bij zuster Helena, de secretaresse van het Katholiek Vrouwen Gilde. In Joure waar Hella bij Douwe achterop de fiets springt om een letter te bezorgen bij zijn vriend Leendert. Allemaal bijzondere mensen die geloof, hoop en liefde uitdragen en zo de samenleving iets van Jezus laten zien.

Meer informatie over het stoppen van 'Geloof en een Hoop Liefde' vindt u op onze perssite.