Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Christelijke organisaties slaan handen ineen voor Syrië

15 december 2017

Dorcas, EO Metterdaad, Kerk in Actie en World Vision slaan deze maand de handen ineen om campagne te voeren voor de Syriërs die slachtoffer zijn van de oorlog in hun land.

“Na zes jaar oorlog ligt Syrië voor een groot deel in puin. Het leed is enorm en de schade onvoorstelbaar. Toch horen we in die puinhopen verhalen van hoop. Ondanks hun situatie houden de Syriërs hoop en geloven ze in een nieuwe start. Om hen te ondersteunen voeren we samen de campagne Geloof, Hoop en Syrië,”  aldus projectleider Arnoud van der Kolk.

Vergeten
Arjan Lock, directeur van de Evangelische Omroep, is net terug van een reis naar Libanon en de grens met Syrië voor EO Metterdaad. “Veel vluchtelingen zijn al jaren van huis en haard verdreven. In hun ogen lees je verdriet, eenzaamheid én de hoop om ooit terug te keren. Laten we hen niet vergeten!” aldus Lock.

Help met jouw Kerstdiner!
Op verschillende manieren vragen de organisaties aandacht voor de vluchtelingen. Dit weekend ontvangt de achterban een mailing over de situatie en met de vraag om een gift te geven. Daarnaast organiseren de organisaties ook de actie Help met je Kerstdiner! Van der Kolk: “Kerst is een feest van hoop en licht. En van gezelligheid en lekker eten. Wij vragen mensen dit jaar hun Kerstdiner ook even stil te staan bij het puin én de hoop van de Syriërs. En zo geld voor in te zamelen, zodat de Syriërs een nieuw bestaan kunnen opbouwen. Wij maken dat leuk en makkelijk met recepten, filmpjes en een quiz.”

Pop-up Callcenter
In de week van 18 - 21 december is in het Dienstencentrum van de PKN een pop-up callcenter ingericht om zoveel mogelijk Nederlanders te bereiken met deze actie. Ook kerken en winkels zijn betrokken. Van der Kolk: “Ik vind het geweldig om te zien hoe de organisaties hun krachten hebben gebundeld om zo samen hoop te kunnen bieden aan Syriërs. Het besef is groot: het blijft ontzettend belangrijk om aandacht voor de Syriërs te vragen, en te laten zien dat hun situatie schrijnend is, maar zij hoop houden. Die hoop op een nieuw bestaan willen we graag werkelijkheid maken.”

---
Noot voor de redactie: Het is mogelijk om langs te komen in het pop-up callcenter, neem hiervoor contact op met projectleider Arnoud van der Kolk op 06-83797904. Meer informatie over Geloof, Hoop en Syrië kunt u vinden op www.geloofhoopensyrie.nl.