Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Bij ‘Van Harte’ is het elke dag feest!

Vanaf 8 januari iedere maandag t/m donderdag om 17.50 uur op NPO 2

22 december 2017

Vanaf maandag 8 januari vieren we feest! Persoonlijke momenten, feestelijke tips en we bezoeken lokale en nationale volksfeesten. Van Harte laat, in de verschillende onderdelen waaruit het magazine bestaat, zien dat je het leven op veel manieren kan vieren. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen. Hoe dan ook: meestal gaat een feest dieper dan een stuk taart en raakt het aan diepe gevoelens en levensovertuiging.

Op bezoek
In Bussum zijn we te gast bij clubicoon Johan van der Geest. Hij heeft een bijzondere verrassing voor de 100- jarige voetbalclub geregeld. Bert is in Zeist bij de medewerkers van de plaatselijke kringloopwinkel en hoort wat zij te vieren hebben. En in Barneveld is Henk bij de familie Hofsink. Zij gaan een tweede adoptiekindje ophalen in Taiwan. Ook gaat Henk in Amersfoort op zoek naar mensen die wat te vieren hebben.

De Kas
De experts in de kas laten deze week bijzondere creaties zien. Annemarie bakt een Grieks nieuwjaarsbrood met een bijzondere symboliek. Pim laat zien hoe je een kale wintertuin kunt opfleuren met een prachtig bloemstuk. En Chantal laat zien hoe je je huis kunt stylen voor Driekoningen. Want hoe zit dat met goud, wierook en mirre?

Feesten
Verder kent ons land lokaal en nationaal honderden bekende en minder bekende feesten en bijzondere gebruiken. Zo blijkt dat er elke dag wel ergens iets wordt gevierd en dat soms al eeuwenlang. Met cultuurtheoloog Frank Bosman bezoeken we een traditioneel Loofhuttenfeest. Hij legt uit wat dit feest betekent en waarom dit nog steeds wordt gevierd