Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Bekende Zappers strijden om titel 'Kerstster van het jaar'

Kerstster van het jaar, 23 t/m 26 december, 14.40 uur, NPO Zapp

4 december 2017 in het dossier Pers

In het nieuwe EO-programma ‘Kerstster van het jaar’ werken zes bekende Zapp-gezichten zich in het zweet tijdens een avontuurlijke roadtrip door Israël. Niek Roozen en Belle Zimmerman van ‘Brugklas’, Sosha Duysker en Pascal Tan van ‘Het Klokhuis’ en SpangaS-acteurs Timo Wils en Iris van Loen ontdekken onder leiding van presentator Anne-Mar meer over het kerstverhaal. Wie scoort de meeste sterren tijdens de opdrachten en welke deelnemer weet het meest in de kerstquiz? Kortom: wie gaat er naar huis met de eretitel ‘Kerstster van het jaar’?

In het land waar het kerstverhaal zich ruim 2000 jaar geleden afspeelde, doen Belle, Iris, Niek, Pascal, Sosha en Timo alles voor die ene trofee. Anne-Mar gidst de kandidaten door Israël, waar ze elke dag deelnemen aan spannende battles, uitdagende opdrachten en een hilarische kerstquiz. ‘Kerstster van het jaar’ is een vrolijk en informatief programma over de geschiedenis van Jezus, Maria en Jozef.

Met eigen ogen
Steeds minder kinderen kennen tegenwoordig de betekenis van kerst. Met ‘Kerstster van het jaar’ wil de EO het Bijbelse kerstverhaal op een speelse en laagdrempelige manier vertellen aan een groep die het verhaal nog niet goed kent. Anne-Mar: “In Israël zien we met eigen ogen waar Jezus leefde. We zijn letterlijk op de plek waar men denkt dat Jezus is geboren. Ook bezoeken we andere plekken uit de Bijbel, zoals Jeruzalem en het Meer van Galilea. Dan komen de verhalen ineens heel dichtbij.”

Aflevering 1
Wanneer de kandidaten nog maar net zijn aangekomen in het indrukwekkende Jeruzalem krijgen ze de opdracht om Anne-Mar te vinden in het drukke, oude stadscentrum. Verder strijden de jongens tegen de meiden tegen elkaar in een kookbattle en moeten ze hun hoogtevrees zien te overwinnen tijdens een spannende afdaling. De aflevering wordt afgesloten met een kerstquiz. Wie weet het meest en staat na deze aflevering bovenaan in de ranking voor de titel ‘Kerstster van het jaar’?

Kerstster van het jaar is van 23 t/m 26 december dagelijks om 14.40 uur te zien op NPO Zapp.

Bekijk teaser

Bekijk foto's