Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Nieuwe serie De Tafel van Tijs van start met psychiater Bram Bakker

Vanaf donderdag 9 november, 21.10 uur, NPO 2

8 november 2017

Tijs van den Brink begint de nieuwe reeks van zijn live-opinieprogramma met psychiater Bram Bakker en Maartje Laterveer als gast. Bewijst de discussie over #MeToo dat de seksuele revolutie is doorgeslagen? En zijn seks en liefde de afgelopen jaren te veel losgekoppeld? Bram Bakker betoogt dat het tijd wordt om seks en ‘houden van’ weer bij elkaar te brengen.

Vanavond in de Tafel van Tijs

  • Hebben we seks en liefde te veel losgekoppeld en is dat de oorzaak van #MeToo? We praten erover met psychiater Bram Bakker en met Maartje Laterveer, auteur van het boek ‘Seks en vrouwen’.
  • De Nederlandse vlag krijgt een prominente plek in de Tweede Kamer. Volgens PVV-leider Geert Wilders is het goed dat onze nationale identiteit op die manier zichtbaar wordt in het parlement. Rik Torfs, panellid van de Tafel van Tijs, is dat volledig met hem eens.
  • En politieagente Sarah Izat wil via het College voor de Rechten van de Mens afdwingen dat ze tijdens haar werk een hoofddoek mag dragen. Zorgbestuurder Anne Westerduin (tevens panellid van de Tafel van Tijs) staat achter haar.


Nieuwe serie De Tafel van Tijs

Presentator Tijs van den Brink kijkt uit naar deze nieuwe reeks uitzendingen: “Leuk! We gaan weer goede christelijke opiniegesprekken voeren. De basis is dat we iets willen toevoegen aan een bestaand onderwerp. Bij de #metoo-discussie bijvoorbeeld, praten we over de vraag of het zou kunnen helpen om seks en liefde weer aan elkaar te koppelen. Dat heb ik nog nauwelijks gezien de afgelopen weken.” 

Panelleden

Elke aflevering zijn er twee panelleden te gast die een onderwerp inbrengen op het gebied van levensbeschouwing, ethiek en morele dilemma’s. Naast terugkerende panelleden Anne Westerduin, Rik Torfs en Sjirk Kuijper zijn dat dit seizoen Mei Li vos, Joram van Klaveren en Rikko Voorberg. De panelleden van donderdag 9 november zijn Rik Torfs en Anne Westerduin. Anne Westerduin (1971) is directeur bij Uitgeversgroep Royal Jongbloed. Van 2004 tot 2009 was ze hoofd Huwelijk, Gezin en Opvoeding van de Evangelische Omroep. Zij studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht. Torfs (1956) is rector en hoogleraar aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Hij is een voormalig politicus en in België bekend als mediapersoonlijkheid.