Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Imanuelle Grives wordt drie weken dakloos

The Homeless Experience, woensdag 6, 13 en 20 december 2017 om 22.10 uur, NPO 3

27 maart 2017 in het dossier Pers

Actrice Imanuelle Grives, bekend van o.a. ‘Vechtershart’ en ‘Wie is de Mol?’, verruilt voor drie weken haar huis voor een leven op straat. En dat betekent: elke dag en nacht blootgesteld worden aan kou en ontberingen. In een nieuw seizoen van ‘The Homeless Experience’ is Imanuelle volledig aangewezen op zichzelf. Lukt het haar om zich staande te houden tussen de andere daklozen?

In ‘The Homeless Experience’ wordt Imanuelle uitgedaagd om zonder hulp te overleven op straat. Imanuelle zal alle zeilen moeten bijzetten om overeind te blijven. Met een kleine camera registreert ze haar zwerftocht en neemt ze de kijker mee in haar belevenissen. Het worden drie weken met bijzondere ontmoetingen, uitdagingen, angst en kou. Imanuelle: “Ik hoop dat ik me staande kan houden. Ik ben ook heel benieuwd naar de verhalen van de daklozen die ik ga ontmoeten. Ik hoop dat ik mag kijken, horen en voelen hoe zij hun leven op straat ervaren. Volgens mij heb je makkelijk praten als je je in een geliefde omgeving bevindt. Als je gerespecteerd wordt om wie je bent en om wat je doet. Maar voor heel veel mensen is dat helemaal niet zo.”

Online terugblik met Dragan
Een jaar geleden ging acteur Dragan Bakema als eerste het sociaal experiment aan. Tijdens zijn periode op straat had hij bijzondere ontmoetingen. Via een speciale online uitzending gaat Dragan terug naar zijn straatvrienden. Hoe gaat het nu met hen? En hoe kijkt hij zelf terug op die drie weken op straat? Is hij een ander mens geworden? Vanaf 29 november te zien op npo3.nl.

Imanuelle Grives (32) is een geboren en getogen Rotterdamse met Surinaamse roots. Tijdens haar opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening merkte ze dat ze toch meer wilde doen met acteren. Ze speelt inmiddels al jarenlang in theater-, film- en tv producties. Imanuelle is o.a. bekend van haar rollen in ‘Celblok H’ en ‘Vechtershart’. Tevens was ze deelneemster aan de programma’s ‘Wie is de Mol?’ (NPO 3) en ‘Expeditie Poolcirkel’ (RTL 5).

‘The Homeless Experience’ is in opdracht van de EO geproduceerd door Zodiak.
Woensdag 6, 13 en 20 december om 22.10 uur op NPO 3