Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO-programma 'Geloof en een Hoop Liefde' stopt

Ter afsluiting van vijf bijzondere jaren: GHL-terugblik vrijdag 22 december, 17.50 uur, NPO 2

27 november 2017 in het dossier Pers

Het EO-programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ heeft in de week van 18 tot en met 22 december haar laatste uitzendweek. Het dagelijkse tv-programma heeft vijf jaar lang inspirerende verhalen gedeeld vanuit heel Nederland. De laatste aflevering is op vrijdag 22 december, welke een rijke terugblik toont op de afgelopen 5 jaar. Eindredacteur Erwin Hoffmann: “Het maakt ons heel dankbaar dat we dit programma vijf jaar lang iedere werkdag mochten maken voor een grote groep trouwe kijkers.”

Kerstspecial
Op donderdag 21 december pakt ‘Geloof en een Hoop Liefde’ uit met een mooie kerstspecial. Bert van Leeuwen gaat voor de laatste keer met de bank op stap. Hij duikt een volkswijk in, met bijzondere ontmoetingen tot gevolg die in het teken staan van Kerst.

Terugblik 5 jaar ‘Geloof en een Hoop Liefde’
Maar liefst 212 plaatsen werden door het programma in beeld gebracht. De finale op vrijdag 22 december is een extra aflevering van ‘Geloof en een Hoop Liefde’, waarin het programma een lange reis door Nederland maakt. Van Valkenburg in het diepe zuiden, Maassluis vlakbij de Noordzee tot het hoge noorden van Friesland. Wat waren de meest opmerkelijke verhalen? Welke ontmoetingen zijn de presentatoren het meest bijgebleven? Het belooft een echte finale te worden vol boeiende en inspirerende momenten.

Thuis op 5
Ook in het dagelijkse NPO Radio 5-programma ‘Thuis op 5’ staan de plaatsen van ‘Geloof en een Hoop Liefde’ centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Op vrijdag 22 december is ook in dit programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ voor het laatst te horen.

Geloof en een Hoop Liefde
Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale gewoonten en gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Tijdens het afgelopen lustrum hebben presentatoren Bert van Leeuwen, Hella van der Wijst, Mirjam Bouwman en Henk van Steeg vele plaatsen in Nederland bezocht om zowel deze mooie verhalen als de plaats in beeld te brengen. Ook zijn overal de letters G, H en L uitgedeeld door bewoners aan medebewoners om ze een hart onder de riem te steken.

Bekijk compilatie

Bekijk foto's