Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

500 jaar protestantisme: de beweging gaat door!

1 november 2017 in het dossier Pers

Ruim één miljoen mensen hebben gisteravond op NPO 1 gekeken naar de muzikale tv-special 'In Holland staat een kerk'. Daarmee was het programma één van de best bekeken shows van de avond, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. 'In Holland staat een kerk' maakt deel uit van een mix aan programma’s rond 500 jaar Protestantisme. De EO laat zo zien dat de beweging die Luther in gang heeft gezet relevant is voor de toekomst. Om dit te onderstrepen start de EO de online campagne ‘De beweging gaat door”. Vanaf nu kan iedereen op 500jaar.nl van zijn of haar (lokale) held een icoon maken.

Iedereen is in staat een held te zijn, veranderingen teweeg te brengen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Denk aan de buurman die zich bekommert om het buurtfeest, of de vrijwilliger die zich al jarenlang belangeloos inzet voor de vereniging. De bezoeker aan 500jaar.nl kan een foto uploaden en deze toevoegen aan de eregalerij van mensen die hun omgeving in beweging brengen.